Filip Kasalica je ponovo u „stroju“. Posle nekoliko dana rada „na suvo“, zbog povrede, napadač Crvene zvezde nastavio je da trenira punim intenzitetom, s ostatkom ekipe koja se od prošle nedelje priprema u Antaliji.


– Imao sam problema sa zadnjom ložom, ali oni su srećom prošli, pa opet mogu da radim sve što i ostali. Uželeo sam se lopte i fudbala, a i valja uhvatiti priključak sa saigračima. Pogotovo u ovako jakoj konkurenciji na svakoj poziciji, naročito u mom napadu – zadovoljno konstatuje jedan od brojnih novajlija koji su ove zime stigli u redove jesenjeg viceprvaka.

Prve dve test utakmice od dolaska u Tursku, doskorašnji centarfor Slobode Point Sevojno, koja je crveno-belima u istom paketu prodala i, takođe mladog, štopera Nikolu Maksimovića, i jedan od najboljih strelaca prvog dela Jelen Super lige video je s klupe za rezerve. I stekao utisak bolji od rezultata (remi, poraz).

– Utakmice imaju pripremni karakter, a pritom je akcenat još uvek na pravljenju fizičke forme za drugi deo sezone. Najzad, ni rezultat nije uvek pravo merilo. Kao, na primer, u slučaju poraza od Žiline. Bili smo bolji rival na terenu, stvarali šanse više od protivnika, ali su Slovaci iz bukvalno jednog šuta na gol izborili remi, a onda imali više sreće u izvođenju jedanaesteraca. Siguran sam da će, kako vreme bude odmicalo, i kvalitet igre i ishodi biti sve bolji. Dobro napredujemo – uverava Kasalica i nada se šansi za sebe u preostalim kontrolnim susretima do početka prolećne faze šampionata, koju njegov tim dočekuje s deset bodova manje od večitog rivala Partizana.

– Ima nas dosta novajlija i svako su potrebni vreme i prostor da opravdaju transfer u naš najveći klub. A, svaki minut, gol i pobeda jačaju samopouzdanje cele ekipe i svakog pojedinca – zaključuje ovaj špic, koji bi u sistemu 4-3-3 mogao da igra po levoj strani.

Test s Liteksom

Crveno-beli su sinoć odigrali treću prijateljsku utakmicu od dolaska u Antaliju. Posle remija sa švajcarskim Vinterturom i poraza od slovačke Žiline, na startu tamošnjeg turnira, Tošić i ekipa su sinoć u meču za treće mesto na pomenutom takmičenju odmerili snage s Liteksom iz Bugarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari