Biciklistička tura od Kladova do Male Vrbice u subotu 25. septembra 1Foto: Promo

U okviru obeležavanje Dana Evropskog zelenog pojasa Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) u saradnji sa SBB fondacijom organizuje akciju za Malu Vrbicu u subotu 25. septembra u 12 časova.

Prema najavama iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije akcija će biti organizovana sutra i njen početak zakazan je za podne na platou ispred Doma omladine u Kladovu.

– Projekat započinjemo vožnjom za Malu Vrbicu u opštini Kladovo, koje je decenijama unazad prepoznato kao izuzetno važno za ptice i biodiverzitet. Želja nam je da iniciramo formalnu zaštitu Male Vrbice i na taj način Evropski zeleni pojas ukrasimo još jednim biserom prirode – kaže se u pozivu DZPPS za ovu akciju.

Akcija podrazumeva biciklističku turu od Kladova do Male Vrbice, a oni koji ne budu želeli da voze mogu da uživaju u edukativnom izletu u kom će svi učesnici imati priliku da posmatraju ptice u Maloj Vrbici zajedno sa ornitolozima iz DZPPS, pojašnjavaju organizatori.

Okupljanje učesnika za šetnju sa posmatranjem ptica je u 12.30 časova na početku ulice Obala rita, pre ulaska u selo Mala Vrbica.

Mala Vrbica je inače jedno od četrdesetak međunarodno značajnih područja za ptice u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari