Bio sam prinuđen da prodam Kopernikus

Srđan Milovanović, novi vlasnik TV Prva i O2, za Danas

Ostavite komentar


  1. Kipar mozda jeste clan EZ, ali ima i potpuno odvojenu zakonsku regulativu za poslovanje ogromnog broja tzv. ‘ofsor kompanija’ koja nema nikakve veze sa zakonskom regulativom EZ u toj oblasti. Te kompanije su zato obavezne da svo svoje poslovanje obavljaju van EZ, da bi mogle biti fizicki registrovane u EZ, na Kipru. Bas kao sto to imaju i npr. Holandija ili Luksemburg, takodje clanice EZ. Sve su to lazi. Neka Milovanovic podnese dokaz da su to sto tamo ima ‘kiparske kompanije’, a ne ‘kompanije registrovane na Kipru (ofsor)’, jer kiparske kompanije placaju porez Kipru, a ofsor kompanije registrovane na Kipru, … nikome!

  2. Jadan covek, prosto mi ga dodje zao, ali kum kad zatrazi uslugu nema ‘ocu-necu. Neces ti braco skoro u Miami

  3. Mnogi napadaju Kopernikus da je prorezimski mediji. To nije tacno. Kopernikus je neutralan i objektivan, na njemu svako ima prostor da iskaze svoje misljenje.

  4. „Ako je englesko-poljski investicioni fond pre 2,5 godine otkupio mojih 51 odsto za 100 miliona evra, jasno vam je kolika je vrednost Kopernikusa.“

    Jeste, jasno, jasno. Pa sto nisu zadrzali takvu vrednost za sebe? To je nelogicno. Моze samo da nastavi da raste!
    U zavrsnici stvari, nije „englesko-poljski investicioni fond pre 2,5 godine otkupio 51 odsto za 100 miliona evra“. Zasto? Vrlo jednostavno. Poljski investicioni fond nije konacni kupac ovog „vrednog proizvoda“. Telekom je konacni kupac na direktnu stetu Srbije. Neka pokusa sada da Telekom oglasi ponovnu prodaju ove „vrednosti“ na slobodnom trzistu i prosledi je nekom drugom. Ne biste dobili na 20 miliona, a kupaca verovatno ne bi ni bilo.

    1. Da nije ovaj englesko-poljski investicioni fond pozajmio 100 miliona evra od Bogoljuba Karica. A, sad kad su se pare „VRNULE“ B.Karicu na londonski racun, njega uopste ne smeta da pozajmi Milovanovicevoj FIRMI na Kipru 80 miliona evra i lepo od nove godine dve nacinalne frekvencije podele na ravne casti. Bati preko Milovanovica B 92 sto je normalno jer ovo je sto bi reko pesnik Goran Babic DB tv. A PRVA braci Karic i daljoj familiji i tako ova televizija od Nove godine predstavlja reinkarnaciju BK TV. Sve je prosto samo je malo trebalo proprati sase. Nase narodne, srpske sase, uzete od kredita koji ce se vracati iz budzeta i stavljene na bolje cuvanje u budjelaru kvazi bisnismena i kvazi patriota, koji nam vec 30 godina pricaju bajke o srpskom ekonomskom cudu, u literaturi poznatijem kao krivicna dela iz poslovanja u privredi i pravnom saobracaju. Ovako neko je od drzavnih para uzeo proviziju od 100.000 evra za realizaciju transfera, a neko bogami 11.900.000 evra da plati komunalije, voznju blindiranim mercedesom i popuni minuse na medjunarodnim karticama u milionima evra. To ti je borba za pravedan komunisticki svet i socijalnu jednakost, pa ti veruj i dalje.

        1. Može i meni sendvič? Jeste da nisam ništa odgvorio… ali kada se već deli da stanem i ja u red…
          PS – Bez sira molim, izgleda da sam alergičan na laktozu… naročito posle prodaje PKBa…

    1. Covek kaze da misli da ni njegov brat nije upoznao vodju, a visoki je funkcioner Sns? Da li ovaj posteni bese u drustvu Peconija, kada su ga upucavali? Sve neke postenjacine.

  5. Ovo je slobodna zemlja.Kupuje ko šta hoće i ko šta želi.To pravo se ne sme nikom uskratiti.I da kupi i da proda.Da li je to dobro za sve ili ne to je već drugo pitanje.

    1. To isto tvrdi i Mišković, svako nastoji da kupi jeftinije, a da proda skuplje.
      On je zbog toga sedma godina po sudovima, da li to znači da ta pravila vrede samo za bliske vlasti?
      Zašto je problem N1, bez obzira čiji je, a nije bio Kopernikus, čiji je većinski vlasnik strana firma?

  6. Zašto ne pokaže račun da je prodao 51% Kopernikusa za 100 miliona evra. Da, oni su patološki lažovi što reče Boris Tadić.

  7. Dobar i pošten intervju.Na bitna pitanja smo dobili odgovore.Bravo za odluku urednika i autora.

  8. Šta god da je, više nemam šta da gledam. Doduše, ionako slabo pratim TV, ali mi se čini da ću sada do informacija isključivo dolaziti putem neta (iz više izvora, pa ću sam da procenim šta je istina). Toliko. P.S. Mislim da je velika greška televizije N1 Srbija što je ukinula link live na njihovom sajtu.

  9. Eto prave istine o Kopernikusu, a ne neke teorije zavere kako je to opozicija pokušavala da prikaže

    1. Kako prepoznati bota – pa svaki drugi komentar mora da pomene opoziciju. Ovo je crnjak kako se drzava pljacka… Ne razumem samo zasto narod cuti a ne moze da sastavi kraj sa krajem. I covek nema veze sa politikom ali zato njegov brat ima sa SNS-om, Pametnom dosta da shvati gde su pare otisle..

    2. Jeli bote od kad vi botovi znate sta je istina. Vama sef smene botova svakog dana pise sta da komentarisete. Alava sekta misli da moze da preuzme sve medije ali sekta jos ne razume da ce na sudu odgovarati za kriminal.

  10. Све је у реду, капиталиста јеси, време је да платиш оно што дугујеш… Буди прави бизнисмен, испоштуј све обавезе…
    Све бајбоље ти желим у животу…. али буди прави и појави се на суду и признај а и измири дуг према МЕНИ…

  11. Odgovorio je covek na postavljeno.Vase je da li verujete ili ne.Nikada ugoditi.Ulazes zasto,ne ulazes isto pitanje.

  12. „NJihov interes, kao i svakog investicionog fonda, jeste čist profit.“ Koliko se ja razumem u matematiku oni su posle par godina prodali za manji iznos nego sto su platili. 51% od 190 miliona je manje od 100 miliona koje su ulozili.

  13. Netacno. Kad je Abris kupovao 51% Kopernikusa je placeno 51 milion eura, sto znaci da je cena za 100% kapitala bila oko 100 m eura. Niko ne pita Milovanovica koliko korisnika na crno je imao pre nego sto ga je kupio Telekom. Tu vam se krije famozna razlika izmedju izvestaja Ratela od cca 70-80 hiljada korisnika i Telekomove cifre od 150-200 hiljada.

  14. Molim „Danas“ da ukine komentare. Ne izrazavaju pravo javno mišljenje već fingirano od strane botova. A i učinićete jednu veliku stvar – botovi ce ostati bez posla !!!

  15. Čovek u istom intervjuu bez blama izjavi kontradiktornost – da je ABRIS doneo odluku o prodaji, ali da je on sam pregovarao sa Telekomom 6 meseci. Tipično naprednjačko vređanje inteligencije. A možda samo sudi o našem IQ imajući na umu sebe i svoje okruženje?

  16. Znaš šta momče ,ova tvoja priča je toliko ubedljiva da ni moj unuk od osam godina u nju ne bi poverovao.Dali si bio primoran ili si u ovu trange-frange pljačku naroda ušao sam, ne znam,ali tvoj Kopernikus da vredi 190miliona evra ne bi poverovao ni Žika Obretković,zato kad se narodu budu isplaćivali dugovi nemoj da kukaš kako su te naterali na silu da radiš ovu sramnu stvar.Sve najbolje ti želi ovaj deda i samo vas gleda.

  17. Kolika je verovatnoća da poljski i grčki vlasnici prodaju televizije, u isto vreme, za isti novac, što natera vlasnika 49%, brata partijskog funkcionera,koji ništa o tome nije znao, da sve to proda,kuoi i završi?

  18. Kakav je to poverenik Grada Niša koji ne poznaje predsednika stranke koji ga je postavio za poverenika? Kakav je to predsednik stranke koji ne poznaje svog poverenika u trećem gradu u Srbiji? I kako to da Vučić poznaje ovog biznismena, a ovaj njega ne?

  19. Slede’e je zatvaranje SBB-a,jedan jedini slobodam medij je suviše!Svet je zapamtio Aleksandra Velikog,Jugoslavija Aleksandra Ujedinitelja a Srbija Aleksandra Alavog!

  20. Sve pošteno stečeno(20velikih firmi, pare idu na Kipar, pošteno jao i ova vlast, al su baš istiiiiii…

  21. Antimonopolska komisija je dala podatke od pre dve-tri godine, kada je Kopernikus imao 40.000 korisnika. On prodaje 51% Kopernikusa takodje u to vreme za 100.000 evra. Kada broj korisnika narasta na 150.000 korisnika on i Abris dobijaju skoro identicni kolicinu novca. Iako je Kopernikus narastao skoro 4 puta-po njemu. Gde je tu logika? Tvrdi da je prodaja iznudjena od Abrisa, a istovremeno da on vec pola godine pregovara sa Telekomom.Culibrk je dao izjavu da su imali otpor od Abrisa i da su trazili vecu cenu od nudjene.

  22. Izgleda da je jedini problem ovog čoveka što nema registrovanu firmu na Kipru nego plaća porez Srbiji. U čemu je problem što je Telekom kupio Kopernikus!?

  23. On je”morao”da proda svoj deo Kopernikusa, jer ga je na to iznudio Abris? Zasto jednostavno nije prepustio Telekomu da otkupi vecinski (Abrisov) deo Kopernikusa, a on i dalje ostao manjinski vlasnik? Antimonopolska komisija iznosi podatke od pre 2-3 godine “kada je Koperniku imao 40.000 klijenata. U istom periodu od prodaje Abrisu vecinski deo akcija za 100.000 evra. Danas kada Kopernikus “ima” 150.000 klijenata, Abris prodaje svoj udeo za istu cenu. Iako je narastao skoro cetiri puta. Abris prodaje svoj udeo, a on vec pola godine(kao manjinski vlasnik) pregovara sa Telekomom? Dok Culibrk daje izjavu–” Pregovori sa vlasnicima, pre svega sa poljskim fondom “Abris”, nisu bili laki, ali smo uspeli da cena bude niža od cenovnog okvira koji je uradio konsultant”. Telekom je jos i ustedeo-cena niza? Logicnoje jedino da je Abris dobro zaradio i svoj udeo otkupio za daleko manju svotu od 100.000 evra.A da pominjanje ranijih 100.000 evra sluzi da se poravna iznos koji nedostaje pri novoj transakciji. Culibrk govori i da su prvo pregovarali sa Abrisom. Naravno, ukoliko je prodaja po direktivi. Uplata ide preko of-sor kompanije na Kipru (manjinskog vlanika?) cime se izbegava placanje poreza drzavi.

    1. Izvinjavam se-dopuna. Naravno da je prodao i svoj udeo u Kopernikusu zbog neverovatne cene. Jer takvu cenu nikada trzisno ne bi dobio.Culibrk govori o angazovanju nekakvih konsultantskih kuca. Postoji li javni poziv za konsultanstku kucu? Kada ga pitaju za ime kuce on se poziva na tajnost po ugovoru sa tom kucom. A zasto bi tajnost postojala u slucaju Kopernikusa, kada nije postojala prilikom pokusaja prodaje Telekoma. ?

  24. Hoce li mu Peconi oprostiti onu bezaniju u toalet dok mu je Rutovic lomio case po glavi…

  25. Нисам могао да задржим сузе за злом судбином овог човека? Шта му је ово све требало, кад је за исте, чак и за мање, паре могао да купи хотел, где пожели. И да ужива. Овако мора да се пати са уређивачком политиком неких тамо телевизија, непознатих, и да се нервира, коме ће се то свидети а коме неће! Јадан човек?!?!?!

  26. Šta očekivati od notornog lažova? Istinu? Jedan od najgorih ljudi Niša je Vođin Poverenik, ima status kao sada Brnabić u Beogradu koja je, gle čuda, postala Vožin poverenik. Sve ličnosti od moga do moga, ali poverljivi Vođi svih kriminalaca i navijača. Najgori ljudi vode ovo što bi zlonamerni nazvali državom, mi ostali se žalimo što loše ide. NIKO te ne može prinuditi na prodaju ni jednog dela pravog suvlasništvaničega… kupoprodaja je je jednako pravo svih suvlasnika, zato se javljaju višegodišnji pa i višedecenijski problemi u prodaji suvlasničkog entiteta ako samo jedan neće a nije u teretu, osim ako nisi FEIK suvlasnik što je iz političkih razloga ovaj i bio, kao što FEIK nema pojma ko ni je Vučić… Uopšte vrlo loš čovek. Andrić je govorio: doći će vreme kada će pametni zaćutati, budale progovoriti, a FUKARA se obogatiti. Da li prepoznajemo u kojem vremenu u Srbiji mi živimo?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.