Biološki fakultet među 10 dobitnika inovacionih vaučera 1Foto: Pixabay/Kkolosov

Danas su objavljeni dobitnici deset inovacionih vaučera u okviru projekta Uspostavljanje otvorenog inovacionog sistema Jadransko-jonske regije, a među onima koji su dobili vaučer vredan 18.500 evra je i Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu.

Reč je o biotehnološkim istraživanjima u oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane, koji će Biološki fakultet realizovati sa italijanskom kompanijom Gibob.

Među nagrađenim projektima našlo se i preduzeće RPG Katica Rajković iz Srbije, koje će projekat, takođe u oblasti agro-bioekonomije, sprovoditi sa Univerzitetom u Padovi.

Nosioci vaučera su istraživački centri i univerziteti, a dobitnici su: SISSA, Univerzitet u Mariboru, Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Padovi, Univerzitet Udine, TECOS razvojni centar iz Slovenije, Univerzitet u Parmi i Univerzitet u Ljubljani.

Pet od deset nagrađenih projekata su transnacionalni, što potvrđuje međunarodni karakter inicijative i primenu otvorenog inovacijskog pristupa koji će podstaći transnacionalne tokove znanja, inovatora i zajedničkog korišćenja objekata i tehnologija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari