BIRN: Ponovo otkazano pripremno ročište u predmetu "Jovanjica 2", advokati traže izuzeće tužilaca 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Pripremno ročište u predmetu „Jovanjica 2“ ponovo je danas otkazano u Specijalnom sudu za organizovani kriminal u Beogradu, ovoga puta zbog toga što su advokati okrivljenih tražili izuzeće tužilaca Saše Drecuna, Mladena Nenadića i Zagorke Dolovac, objavio je BIRN.

Ovoga puta odbrana je zatražila izuzeće troje tužilaca, rekao je za BIRN advokat Vladan Živković, jedan od branilaca u ovom postupku, posle pripremnog ročišta koje je zatvoreno za javnost.

„Razlozi se svode na nezakonitost u postupanju u toku predistražnog i istražnog postupka pa sve do danas od strane Saše Drecuna, tako da će o tome biti doneta odluka“, rekao je advokat Živković i dodao da će naredno ročište biti zakazano naknadno, kada odluka o zahtevu za izuzeće tužilaca bude doneta.

Prvi put pripremno ročište u predmetu Jovanjica 2 bilo je zakazano za 6. maj 2021. godine, od tada je odlagano 20 puta, a osim jednog u junu 2021. i septembru ove godine, svi termini su otkazivani najčešće zbog bolesti okrivljenih ili njihovih advokata.

Optužnica „Jovanjica 2“ tereti mahom pripadnike policije i dve obaveštajne agencije – VOA i BIA da su prvooptuženom Predragu Koluviji, suvlasniku imanja Jovanjica, obezbeđivali zaštitu u ilegalnom poslu sa marihuanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari