BIRN: Prodaju se SBB i N1 1Foto: Logo

PPF Grupa, koja je nedavno preuzela kompaniju Telenor, najozbiljniji je potencijalni kupac United Group, u okviru koje su SBB i regionalna televizija N1, navode izvori BIRN-a.

Dva izvora upoznata sa pregovorima tvrde da će ove nedelje biti obavljena serija sastanaka sa potencijalnim kupcima, a da bi potpisivanje ugovora moglo da se očekuje  u septembru.

Osim već pomenute PPF Grupe, među zainteresovanim kupcima su i privatni akcionarski fondovi Cinven i BC Partners, o čemu je ranije izvestila novinska agencija Reuters.

Predstavnici PPF Grupe, kao i United Group rekli su za BIRN da neće komentarisati tržišne špekulacije.

United Group, čiji je većinski vlasnik američka investiciona firma KKR, posluje u šest balkanskih zemalja pružajući medijske, mobilne i kablovske usluge. U Srbiji u okviru United Group posluju kablovski operateri SBB i IKOM, Sport Klub, Total TV, kao i televizija N1 i produkcija GRAND.

Izvori BIRN-a smatraju da bi vrednost ove transakcije mogla da dostigne tri milijarde evra.

PPF grupa preuzela je kompaniju Telenor u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Mađarskoj u martu 2018. godine. Ukupna cena za preuzete kompanije bila je 2,8 milijardi evra, navodi N1. Ova multinacionalna kompanija u vlasništvu je češkog biznismena i milionera Petra Kelera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari