BIRN: Tužilaštvo uložilo žalbu na odluku o isključenju ključnih dokaza u postupku "Jovanjica 1" 1Foto: Freeimages/Janson Morison

Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo je žalbu na odluku sudskog veća sudije Zorana Ganića da iz spisa predmeta „Jovanjica 1“ izdvoji pojedine dokaze, među kojima je i oko 660 kilograma sušenog kanabisa, i zatražilo da sud sasluša inspektora Slobodana Milenkovića pre donošenja nove odluke

Portal BIRN piše da je sudsko veće, predvođeno sudijom Ganićem, tu odluku donelo na ročištu 27. septembra ove godine, a zatim je dostavilo stranama u postupku.

Iz Tužilaštva su za taj portal rekli da je žalba podneta 10. oktobra, ali da prema njihovim saznanjima, o njoj još uvek nije odlučeno.

Odluka o isključenju ključnih dokaza je doneta na poslednjem ročištu na kom je u svojstvu svedoka trebalo da bude saslušan inspektor Slobodan Milenković, donedavni načelnik IV odeljenja beogradske policije zaduženog za borbu protiv droga.

Pošto se Milenković tada nije pojavio u sudnici zbog zdravstvenih razloga, uz najavu da će biti u mogućnosti da svedoči tokom novembra, sudija Ganić je odlučio da odluku o izdvajanju dokaza donese bez njegovog saslušanja.

Sudsko veće je u novembru prošle godine već donelo istu odluku o izdvajanju dokaza koju je obrazložilo time da pretresu Jovanjice 18. novembra 2019, kada je pronađen kanabis, nisu prisustvovali prvookrivljeni Predrag Koluvija ili njegova tadašnja advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, već dve osobe zaposlene na imanju.

Tu odluku Apelacioni sud je ukinuo i vratio Ganićevom veću na ponovno odlučivanje, naloživši da prethodno budu saslušana petorica inspektora IV odeljenja.

Do sada su svedočili Milan Isakov, Dušan Mitić, Miloš Jurišević i Ljubomir Petrović, podseća BIRN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari