BIRODI: REM doneo odluku da Olivera Zekić izjavom u listu Danas o Zoranu Gavriloviću nije prekršila Kodeks ponašanja 1Foto: FoNet/ Nenad Ðorđević

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) doneo je odluku da Olivera Zekić izjavom u listu Danas o Zoranu Gavriloviću nije prekršila član 5 Kodeksa ponašanja članova Saveta REM, saopštio je danas Biro za društvena istraživanja (BIRODI).

U saopštenju se podseća da je BIRODI 6. maja Savetu REM dostavio predstavku u kojoj je naveo da je Zekić prekršila kodeks izjavom „sve više razmišljam da osnujem Društvo za zaštitu Zorana Gavrilovića, on mu dođe nešto kao ljubimče, ali ugroženo, samo sobom i okrutnim svetom“.

Svojom odlukom Savet REM je legitimisao i potvrdio prihvatljivim ponašanja članova Saveta REM da umesto kompetentne i nepristrasne razmene činjenica o određenoj temi, raspravu svode na lične uvrede i ismejavanje, navodi se u saopštenju BIRODI.

Biro ukazuje da u odluci Saveta REM ne postoji argrumentacija za ovakvu odluku

Savet REM je i u ovom slučaju dodatno urušio svoj integritet, jer svoju odluku nije obrazložio, već je iskoristio diskreciono prava da donese odluku, a da je ne obrazloži, navodi se.

Odluku je odluku potpisao Milorad Vukašinović, što sa jedne strane daje nadu da Olivera Zekić nije učestvovala u glasanju o odluci, a sa druge strane brine činjenica da je potpisnik odluke i sam pre izvesnog vremena bio predmet etiketiranja, što je BIRODI osudio i zatražio hitno otkivanje vinovnika, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari