Bivši urednik Radio-televizije Bor oslobođen optužbe da je direktoru te firme pretio pištoljem 1Ilustracija Foto: Freeimages

Bivši urednik u Radio-televiziji Bor Zoran Maksić, oslobođen je optužbe da je u jednoj kafani u februaru 2019. godine pištoljem pretio direktoru i vlasniku Radio televizije Bor Vladanu Novoviću.

Njega je krivične odgovornosti oslobodio Osnovni sud u Boru.

Kako su javili mediji, pozivajući se na TV Bor, borska policija uhapsila je Maksića koji je u jednom ugostiteljskom objektu u Boru 9. februara 2019. izvadio pištolj i pretio Vladanu Novoviću, direktoru preduzeća „Štampa, radio i film“ u okviru koga posluje regionalna TV Bor, jer je bio nezadovoljan kako ta televizija izveštava sa protesta „1 od 5 miliona“.

U prijavi Vladana Novovića, navodi se da mu se Maksić više puta obraćao za susednim stolom u vezi uredjivače poliitke radio TV Bor upućujući reči „jesi ti čuo da u gradu postoje protesti“. Nakon toga je Maksić izašao i vratio se nakon dvadeset minuta sa pištoljem koji je stavio na sto.

„Krivična prijava koju je Novović podneo PU Bor, da sam mu pretio, apsolutna je laž zbog čega će odgovarati pred sudom“, rekao je Maksić za Betu, navodeći da je zbog toga ostao bez posla kao šef Filijale Generali osiguranja u Boru.

Zoran Maksić je rekao i da ima dozvolu za posedovanje oružja, ali ne i za nošenje, zbog čega je, po prijavi MUP-a osuđen na godinu dana uslovne kazne u odvojenom slučaju nezavisno od navedenog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari