Blagi porast aktivno zaraženih u Kladovu i Majdanpeku 1Dom zdravlja Majdanpek Foto: J.B.K.

U Kladovu i Majdanpeku broj novozaraženih je i dalje jednocifren na dnevnom nivou.

Prema podacima kaldovskog  Zdravstvenog centra prisustvo korona virusa potvrđeno je kod četiri osobe, od virusne infekcije su se oporavila  dva bolesnika I u ovoj opštini su sada 63 osobe aktivno pozitivne.

Od 28. marta prošle godine, kada je evidentiran prvi slučaj inficiranja korona virusom u opštini Kladovo, do sada zaraženo je 1.468 osoba, izlečeno je 1.347, a od posledica infekcije preminulo je 58 pacijenata.

Od početka masovne imunizacije u kladovskoj opštini je vakcinisano 4.296 građana, a kao cepivo korišćene su Sinofarm, FajzerBiontek i AstraZeneka vakcine.

Prvu dozu primilo je 3.013 osoba, a do sada je revakcinisano 1.283 lica.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek od 26 juče testiranih, na korona virus je pozitivno pet osoba, izlečen je jedan bolesnik i sada je u majdanpečkoj opštini 26 osoba aktivno zaraženo kovidom.

Iako je ovaj broj u poređenju sa pojedinim okolnim opštinama znatno manji, upozoravajuća je činjenica da je pre nedelju dana, 28. februara bilo svega 12 aktivnih slučajeva, odnosno  duplo manje.

Tada je u izolaciji bilo 15, a sada 57 lica. Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini korona virusom zaraženo je 886 osoba, do sada se oporavilo 828, a od posledica virusne infekcije preminula su 32 pacijenta.

Kako Danas saznaje od koordinatorke za vakcinaciju u Domu zdravlja Majdanpek, Beti Janković, od 13. januara do 5. februara vakcinisano je 3.301 osoba, najviše kineskim Sinofarmom, dok je vakcinu FajzerBiontek primilo 204, a AstraZeneka 77 osoba.

Za pet dana marta vakcinisano je 340 građana. Danas se odvija revakcinacija Sinofarm vakcinom, a od ponedeljka, posle 12 dana,  kreće i imunazacija prvom dozom kineskog cepiva koju će primiti 187 građana prijavljenih preko euprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari