Blago povećanje inficiranih virusom korona u Novom Pazaru 1Foto: S. Župljanin

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ), u Novom Pazaru, u poslednjih 14 dana, registrovao je 14 obolelih od korona virusa na području ovog grada i opštine Tutin.

– Blago povećanje obolelih, posebno je primetno na području tutinske opštine. Za sada, nema razloga za zabrinutost, ali neophodna je opreznost i preduzimanje opšteepidemijskih mera zaštite – rekao je, za Danas, direktor ZZJZ primarijus dr Šefadil Spahić i dodao da će bolnicama biti preporučeno da zabrane posete pacijentima na bolničkom lečenju.

Pre dve nedelje u Novom Pazaru i Tutinu, registrovana su po dva pacijenta inficirana virusom korona. Prošle sedmice od ukupno 36 testiranih, korona je potvrđena kod 10 pacijenata.

U Novom Pazaru je od 17 testiranih, troje bilo zaraženo, a u tutinskoj opštini od 19 proveravanih kod 7 je potvrđena infekcija.

Zbog porasta obolelih od korona virusa, u novopazarskom Domu zdravlja, od pre dvadesetak dana, ponovo radi kovid ambulanta.

Na pitanje gde će biti smešteni zaraženi pacijenti sa težim kliničkim slikama, u ZZJZ su nas uputili da odgovor potražimo u Opštoj bolnici. Ta zdravstvena ustanova je u kompletnoj rekonstrukciji i izgradnji i mnoga odeljenja su izmeštena na nove lokacije sa skučenim smeštajnim kapacitetima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari