Bodrožić: I male pobede znače 1

Izlaženje 1100. broja Kikindskih u 22. godini postojanja ovog lista proslavljeno je okupljanjem na Trgu interniranih boraca u ovom gradu. Parkovsko okruženje, mali amfiteatar i nasmejana publika deo su slavljeničke atmosfere ovog kritičkog medija.

– Od kad ovi vladaju ne znam da li da odem ili da ostanem. Ostati i raditi postao je čist mazohizam. Ipak, kao borac koji čeka ovu propast da pobedi, ne bih da propustim taj događaj. Meni svaki petak kad izdamo novine znači, te male pobede znače i pored te muke koja prati izdavanje lista, rekao je Željko Bodrožić.

On je podsetio da su Kikindske osnovane 1998. godine u veoma teškim okolnostima ali da su uspevale da imaju tiraž, reklame i čitaoce i da opstaju, dok su sada desetkovane finansijski i preživljavaju uz pomoć lista Danas u okviru koga izlaze od prošle godine kao podlistak. Bitno je da trajemo, poručuje Bodrožić i nabraja da su uz Kikindske od početka stara ekipa Duško Francuski, Vlada Vujin, Jovan Gvero, kao i privrednici Zoran Milešević i Bane Brkljač bez čije podrške nije moglo.

– Kikindske su počele da izlaze u vreme kada su naš radio i televizija radili i stalno smo sarađivali i pomagali se, družili. Režim devedesetih nije bio normalan a ovaj je zločinački – priseća se Zoran Milešević.

Miroslav Panić, unuk kikindskog novinara Save Nikolića koji je izdavao novine „Glas severne straže“, sa ponosom ističe da Kikindske čita 22 godina a muzičarka Jovana Popović kaže da joj znači što vidi da kikindski novinari uspevaju da istraju u onome što rade. Branislav Grubački, osnivač Novog optimizma ne krije zadovoljstvo što godinama sarađuje sa ovi listom.

– Naučili ste da će Kikindske izlaziti, jer ta redakcija ne odustaje od posla. Nije svejedno ako nemate tačku oslonca – naveo je Grubački.

Slavili su sa Kikindskim i ekipa njuzovaca Marko Dražić i Darko Crnogorac, Marko Vidojković telefonski a Nenad Kulačin uživo, Dušan Kokot zrenjaninski aktivista iz Građanskog preokreta i jedinstveni Radoslav Rale Milenković, sa monodramom „Naši dani“. Bilo je to njeno 1746. izvođenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari