Bor: Dečja igrališta ponovo na meti vandala 1Foto: M. S. / Danas

Noćas je opet po ko zna koji put na meti vandala bilo dečje igralište u MZ Mladost, u naselju V mesna, gde je tokom vikenda upropašćeno dosta rekvizita, polomljene su informativne table, klackalice, dečja računaljka i klupe.

Iz grad Bor kažu da ulažu velike napore i finansijska sredstva da deca imaju srećnije i zdravije detinjstvo, ali na žalost, igrališta za najmlađe su često su na meti vandala, koji uništavaju javnu imovinu.

Nadležni saopštavaju da ukoliko se vandalizam nastavi i ukoliko se rekviziti i dalje budu uništavali, kako i zakon nalaže, biće prinuđeni da zatvore igrališta do njihovog saniranja jer ona kao takva nisu bezbedna za naše najmlađe.

Radnici su na terenu i do kraja dana saniraće nastalu štetu.

Podsećamo, grad Bor je u prošloj godini rekonstruisao i sagradio pet novih igrališa, a za ovu godinu za planirana je izgradnja 17 novih i iz budžeta je izdvojeno 100 miliona dinara za te namene.

Nadležni su uputili apel građanima da ukoliko imaju bilo kakva saznanja da neko uništava rekvizite, to prijave tužilaštvu, policiji ili Gradskoj upravi kako bi se preuzeli dalji koraci.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari