Mađioničari često svojim potezima ostavljaju publiku bez daha, jer znanjem i veštinom izvode trikove koji običnom laiku deluju kao magija. Nalik njima, večerašnja igra košarkaške reprezentacije Srbije protiv selekcije Slovenije (21.00, RTS 2) u polufinalu Evropskog prvenstva morala bi da poprimi obrise čudesnog, jer bi samo u tom slučaju izabranici selektora Dušana Ivkovića mogli da savladaju odlične „zmajčeke“.

Poznato je da su „orlovi“ osetili svu snagu pulena selektora Jurija Zdovca u prvoj fazi takmičenja, kada se srpski brod neoprezno nasukao na slovenačku obalu.

Slovenci su napadačka ekipa. U svom sastavu imaju četiri odlična šutera, pri čemu se Jaka Lakovič i Boštjan Nahbar ističu i dobrim ulazom. Veoma su opasni prilikom postavke dva na dva, gde nakon blokade centara do izražaja dolazi Lakovičev šut iz trka.

– Slovenija igra lepu i atraktivnu košarku na turniru. Odlično su pokriveni na svim pozicijama i umeju da kazne svaku grešku protivnika. Mi ćemo pokušati da im nametnemo naš stil igre. Moramo obratiti pažnju na njihove spoljne igrače, kao i na Erazema Lorbeka – naveo je Miloš Teodosić.

Pod košem dominira novi centar Barselone. Izvanredne leđne tehnike, odličnog šuta sa distance i za tri poena, kao i pristojne brzine Erazem Lorbek će večeras u polufinalnom duelu između Srbije i Slovenije predstavljati najveću opasnost po koš „orlova“.

 

Bjelica izvrnuo zglob na nozi

U meču protiv Rusije, polovinom treće četvrtine, Nemanja Bjelica je u doskoku izvrnuo zglob na nozi, zbog čega do kraja utakmice nije ulazio u igru. Nakon utakmice, krilni igrač Srbije je vidno ćopao. Prema poslednjim informacijama, Bjelica ima otok na zglobu i veliko je pitanje hoće li biti u stanu da nastupi u polufuinalu.

Rezultati sinoćnjih četvrtfinala

Grčka – Turska 76:74 (posle produžetka)

Slovenija – Hrvatska 67:65

Parovi polufinala

Španija – Grčka (18.15, RTS1)

Srbija – Slovenija ( 21.00, RTS2)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari