Bošnjaci iz Sandžaka uputili telegrame saučešća Turskoj 1Novi Pazar Foto: Beta/Ishak Slezović

Povodom razornog zemljotresa koji je jutros pogodio jug Turske, telegrame saučešća turskim zvaničnicima uputili su predsravnici Bošnjaka iz Sandžaka.

Izraze saučešća ambasadoru Turske u Srbiji Hamiju Aksoju uputio je novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac.

Biševac je napisao da građani Novog Pazara žale i dele tugu sa porodicama i bratskim narodom Turske.

„Želim Vam mir i snagu u ovi teškim vremenima“, napisao je on.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić je, u svom telegramu saučešća ambasadoru Aksoju, napisao da “deli bol prijateljskog i bratskog naroda Turske“.

„Svestan značaja međunarodne saradnje, u vreme katastrofa, kao potpredsednik Narodne skupštine Srbije  i predsednik SPP, spreman sam pružiti svaku vrstu podrške građanima Turske“, naveo je Zukorlić.

Predsedniku Turske Redžepu Taipu Erdoganu najdublje saučešće uputila je predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Misala Pramenković.

„Naše misli i saosećanja su sa turskim narodom i svima onima koje je zadesila ova velika nesreća. Bošnjačko nacionalno veće je spremno da sve svoje kapacitete stavi na rsdpolaganje bratskom narodu u Turskoj“, napisala je Pramenković.

Glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevlud Dudić, zbog velike nesreće u Turskoj, saučešće je uputio predsedniku Dijaneta Ali Erbasu.

„Molim uzvišenog Stvoritelja da stradalima podari dženet, porodicama brz oporavak, a porodicama sabur“, kaže se u telegramu muftije Dudića.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari