Brajović obećao pomoć 1Foto: www.mc.rs

Državni sekretar u Ministarstvu kulture Nino Brajović razgovarao je sa predstavnicima redakcije Večernjih novosti koji su se obratili Vladi, Nadzornom odboru Novosti i javnosti sa zahtevom da se reši vlasničko-upravljački status Kompanije i hitno preduzmu mere za finansijsku konsolidaciju jednog od najtiražnijih izdavača dnevnih novina.

Predstavnici redakcije naglasili su da Kompanija Večernje novosti likvidno posluje, ali je ugrožena nagomilanim dugovima iz prošlosti i zatražili da Ministarstvo kulture i informisanja posreduje u traženju rešenja za opstanak ove medijske kuće, što je Brajović prihvatio.

Novinari Večernjih novosti traže da se u najkraćem roku razreše odnosi između većinskog vlasnika Milana Beka i države kao upravljača.

Brajović je obećao da će da traži od Nadzornog odbora Kompanije, koga menadžment optužuje za opstrukciju u rešavanju problema ključnih za opstanak Večernjih novosti, razgovor sa predstavnicima redakcije.

Zaključeno je da treba što pre raspraviti i dužničko-poverilačke odnose između Večernjih novosti i Štamparije Borba, jer država u jednom ima upravljačka, a u oba preduzeća i vlasnička prava.

Brajović je istakao da Ministarstvo kulture i informisanja posebno ima u vidu značaj i tradiciju Večernjih novosti, koje su 64 godine jedna od najčitanijih dnevnih novina u Srbiji i regionu, saopštilo je Ministarvo kulture i informisanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari