Lečić saslušan povodom optužbi o silovanju, prošao poligraf (VIDEO) 1Branislav Lečić Foto: Demokrate Srbije

Glumac Branislav Lečić saslušavan je u policiji više od sedam sati povodom optužbe koleginice Danijele Štajnfed da ju je pre devet godina silovao. On je prošao poligraf, a detektoru laži se podvrgao na sopstveni zahtev.

Lečić je zgradu policijske stanice 29. novembar napustio oko 21.30 i tom prilikom nije želeo da se obrati medijima.

Višesatnu izjavu u policiji dao je u svojstvu građanina, čemu je prisustvovao i zamenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Lečić je u policiji u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld.

Više javno tužilaštvo saopštilo je da nastavlja sa prikupljanjem dokaza, kako bi se donela odluka o daljem toku postupka.

Lečić je nakon informativog razgovora izjavio za Tanjug da je zadovoljan profesionalnim pristupom koji su pokazali službenici policijske uprave i postupajući zamenik javnog tužioca.

“Moja izjava je data tamo gde treba. Poligrafsko ispitivanje je obavljeno na moj izričit zahtev i sve informacije za koje je javnost zainteresovana u vezi ovog slučaja, nalaze se na tim adresama – policija i tužilaštvo”, rekao je Lečić.

Kako prenosi Tanjug Lečić je pozvao sve medije da ga više ne kontaktiraju na ovu temu, jer neće davati izjave.

Glumac je na svom Tviter profilu ostavio video poruku u kojoj se zahvaljuje svojim partijskim drugovima koji su ostali uz njega i svima ostalima koji su verovali u njega. On je naveo da je ispitivanje prošlo profesionalno i da je prošao poligraf.

– Samo za moje partijske drugove koji su ostali uz mene i za sve one ljude koji su ostali uz mene, jer znaju da  Lečić samo može da leči, a nikako ne može da truje i siluje. Znajte da sam sedam i po sati davao izjavu i da je sve prošlo profesionalno i da sam poligraf prošao, poručio je Lečić.

Pre izlaska pred Tužilaštvo, Branislav Lečić odlučio je da izađe pred medije, za koje tvrdi da su ga već osudili i da su doveli u pitanje njegovo ime, prezime i karijeru.

Za audio razgovor između njega i Danijele Štajfeld, koji je ona dostavila Tužilaštvu kao jedan od dokaza – Lečić je prethodnih dana rekao da je „uvežbavanje uloge“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.