Branislav Trifunović dobitnik nagrade "Pravi muškarac" 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Glumac Branislav Trifunović je ovogodišnji dobitnik nagrade „Pravi muškarac“ čiji su dobitnici „modeli ponašanja i pozitivni primeri muškosti za mladiće i dečake“.

Omladinska organizacija „Centar E8“ koja dodeljuje tu godišnju nagradu, najavila je da će je dobitniku uručiti sutra, u utorak, na „Međunarodni dan muškaraca“ 19. novembar.

Nagrada se dodeljuje pojedincu koji se „svojim delovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja“.

Odluku o dobitniku doneo je žiri u kojem su bili Marko Somborac, Saša Janković, Marko Šelić – Marčelo, Zoran Kesić i Renato Grbić – prethodni dobitnici te nagrade.

Žiri je ocenio da je Trifunović tokom umetničkog i kulturnog rada „pokazao da je posvećen borac za ljudska prava, slobodu govora i mišljenja, a istovremeno oštar i glasan protivnik svakog oblika nasilja“.

„Muškarci, kao društveni akteri, očevi, prijatelji, donosioci odluka, treba da imaju značajnu ulogu u borbi protiv nasilja i svojim angažovanjem u društvu bi trebalo da postanu uzor budućim generacijama mladih muškaraca“, piše u saopštenju o dodeli nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari