Brankica Janković: Smanjenje broja mladih u Srbiji jedan od najvećih izazova

Ostavite komentar


  1. Kako je lepo biti u javnoj sluzbi (bilo kojoj).’samo konstatujes nesto sto svi znaju, napravis „strategiju“( konferenciju, radnu grupu) i ne boli te glava.

  2. Da sumiramo, mladi su u srbiji: malobrojni, maltretirani, nipodastavani, prebijani, nihov doprinos se ne vrednuje i onda je zakjlucak:“zbog verovanja da će u inostranstvu imati bolju perspektivu“.
    Al dobra je statiskita da mogu za minimalac da rade u pelenama u fabrici kablove jer ionako cetvrtina radi u struci a ostali nigde.
    Izazov, jer rec koja veze nema sa zlostavljanjem stanovnistva i patnjom koju vlast izaziva.
    Borba za koru hleba je ono sto sumira srbiju.
    Zasto bi bilo ko zeleo da se bori za koru hleba kada bilo gde drugde od postenog rada moze da zivi.

  3. Ne samo mladi nego i svi ostali sposobni odoše. Samo vi pričajte o ovome i nemojte ništa da radite pa na kraju će ostati samo starci i mala deca.

  4. I onda jedan ministar hoce da zabrani studentima da zavrse fakultete po zakonu po kojem su ga i upisali. Studente, ljude koji su jos uvek ovde, ostali da rade, za sebe i porodicu, neko hoce posto poto da potera iz Srbije. Ovim cinom ministar sarcevic i hoce. Pocistiti postene i vredne stare studente koji nisu do sada kupili diplome, nego rade, uz rad daju i ispite koliko i kada stigne. Pa jos naleti na profesora/ku koja pusta promil po ispitnom roku….ma…da poludi covek nacisto. Sta drugo

  5. Problem odlaska mladih, tj njihovog zaposlenja mozda moze da resi suprug Poverenice g.Milos Jankovic, pomocnik uglednog ministra rada g.Jeftica tzv finansiste.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.