Brnabić i Rau: Prioritet je reforma pravosuđa 1Ana Brnabić i Zbignjev Rau Izvor: Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsedavajućim Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ministrom spoljnih poslova Poljske Zbignjevom Rauom i istakla da će jedan od ključnih prioriteta i buduće Vlade biti aktivnosti u oblasti vladavine prava, i to pre svega reforma pravosuđa i medija.

Kada su u pitanju reforme u oblasti vladavine prava, Brnabić je poručila da je Vlada Srbije posvećena radu na unapređenju sveukupnog medijskog okruženja i da je u tome OEBS izuzetno važan partner, navodi se u saopštenju.

Ona je istakla da Organizacija predstavlja i most saradnje između vlade, sa jedne strane, i medija i organizacija civilnog društva, sa druge. Predsednica Vlade istakla je značaj koji Srbija pridaje OEBS i ulozi koju ima u oblasti evropske bezbednosti.

Brnabić je pohvalila rad operacija na terenu, a posebno rad Misije OEBS u Srbiji, sa kojom smo od njenog uspostavljanja imali izuzetnu saradnju i koja daje značajan doprinos u sprovođenju reformskih procesa u Srbiji.

Govoreći o bilateralnim odnosima, predsednica Vlade je istakla da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i zahvalila šefu poljske diplomatije na podršci koju pruža evropskom putu Srbije i Zapadnog Balkana.

Brnabić je zahvalila šefu poljske diplomatije na naporima u građenju dobrih odnosa dve države i dugogodišnjem konstruktivnom partnerstvu OEBS i Srbije.

Predsedavajući OEBS posebno je istakao kvalitet zakonodavnog okvira za zaštitu i unapređenje prava nacionalnih manjina u Srbiji i izrazio spremnost da nastavi saradnju sa našom državom po ovom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari