Brnabić: Nacionalna akademija će promeniti sliku o javnoj upravi 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje da će Nacionalna akademija za javnu upravu, u kojoj je danas otvoren trening centar, promeniti sliku koju građani imaju o javnoj upravi.

Brnabić je nakon otvaranja trening centra u Beogradu za TV Prva kazala da to predstavlja veliki uspeh, jer sada postoji institucija koja će biti odgovorna za kontrolu i stalnu obuku državnih i javnih službenika na republičkom i lokalnom nivou.

„Po prvi put imamo instituciju koja se bavi podrškom i obukom službenika na republičkom i lokalnom nivou. Do sada smo imali instituciju na republičkom nivou koja nije bila dovoljno dobra, a na lokalu nismo imali ništa“, rekla je ona.

Dodala je da je ta institucija sada „ključna karika“ u reformi javne uprave i da očekuje da će građani na lokalu moći da vide promenu.

Vršilac dužnosti direktora Nacionalne akademije za javnu upravu Dražen Maravić rekao je da ta institucija ima dva prioriteta u radu.

„Prvi je da stručnim usavršavanjem zaposlenih postignemo veću produktivnost, digitalnu pismenost, ljubaznost i efikasnost u pružanju javnih usluga građanima i privredi. Drugi veliki prioritet odnosi se na poštovanje zakonitosti u radu i borbu protiv nestručnosti u obavljanju složenih upravnih poslova“, rekao je Maravić.

Novi trening centar smešten je u obnovljenoj zgradi bivšeg Instituta „Kirilo Savić“, i ima više od 3.500 kvadrata prostora, 14 savremeno opremljenih učionica za sprovođenje različitih vrsta obuka za stručno usavršavanje državnih službenika.

Otvaranju novog trening centra prisustvovali su i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i ambasador Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari