Brnabić: Pored filmske industrije i ugostitelja, pomoć će dobiti i frizeri 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Frizeri će kroz nove predloge ekonomske pomoći privredi biti podržani kako bi opstali i što lakše i brže povratili svoje poslovanje u normalne tokove, zaključeno je danas na sastanku predsednice Vlade Srbije Ana Brnabić i predstavnika frizerske industrije, saopštila je Vlada.

Sastanku na kome je glava tema bila kako prevazići negativne ekonomske posledice koje je pandemija ostavila na tu industriju, prisustvovao je i ministar finansija Siniša Mali, dok su ispred frizera bili članovi Saveza frizerskih klubova Srbije, Kluba frizera Neksus, kao i predstavnici distributera frizerskih proizvoda.

Predstavnici frizera izrazili su zadovoljstvo što kroz neposredan dijalog sa predsednicom Vlade i ministrom mogu da iznesu probleme sa kojima se suočavaju u prethodnih godinu dana.

Imajući u vidu prirodu frizerskog posla i blizak fizički kontakt koji on podrazumeva, nesumnjivo je da je frizerska industrija jedna od najpogođenijih globalnom pandemijom korona virusa, navodi se u saopštenju.

Zaključeno je da je zdravlje građana i poštovanje epidemioloških mera apsolutni prioritet, ali će sa druge strane i kroz nove predloge ekonomske pomoći privredi, frizeri biti podržani kako bi opstali i što lakše i brže povratili svoje poslovanje u normalne tokove.

Sastanak je deo konsultacija koje je predsednica Vlade sa resornim ministrima imala u prethodnim danima sa predstavnicima industrija koje su najviše pogođene negativnim efektima pandemije kovid-19.

Ana Brnabić ranije danas sastala se sa predstavnicima filmske industrije i bioskopa, dok je juče razgovarala i sa udruženjima ugostitelja, ivent industrije, muzičara i umetnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari