Brnabić sa Srbima iz Mostara: Vlada će nastaviti sa podrškom projektima za pomoć tom gradu 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Udruženja Koordinacija Srba Mostar o zajedničkim projektima, kao i o nedavnoj donaciji materijala za testiranje na korona virus tom gradu.

Ona je istakla da je za nju od izuzetnog značaja da ima stalnu komunikaciju sa predstavnicima Srba iz čitavog regiona i naglasila da će Vlada, u meri u kojoj to može, nastaviti da podržava projetke koji se sprovode u Mostaru, saopšteno je iz Vlade.

Sagovornici su premijerki preneli da su pomoć i podrška koju Srbi u tom gradu dobijaju iz Srbije dragoceni, te da se nadaju da će ona biti produbljena.

Prema njihovim rečima, Srbi u Mostaru imaju sve preduslove da budu ravnopravni sa druga dva naroda i da su, u tom smislu, spremni na saradnju na svakom polju – političkom, ekonomskom i kulturnom.

Saradnja sa Mostarom intenzivirana je posle posete Brnabić tom gradu 4. oktobra prošle godine, kada je posetila srpsku zajednicu, sastala se sa gradonačelnikom i posetila manastir Žitomislić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari