Broj aktivno zaraženih u Kladovu i Boru i dalje raste 1Kladovo ZC Foto: J. B. K.

U kladovskoj opštini je u minulih 48 sati prisustvo korona virusa potvrđeno kod još 21 osobe, oporavilo se osam obolelih od virusne infekcije i aktivno pozitivno je 146 bolesnika.

Od početka epidemije, prema podacima nadležnih, korona virusom u opštini Kladovo zaražene su 2.172 osobe, izlečeno je 1.946 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 80 pacijenata.

Od početka septembra virusom je zaraženo 118 Kladovljana. Što se vakcinacije tiče, od početka masovne imunizacije u opštini Kladovo dato je 18.405 doza, prvuom dozom vakcinisano je 8.883 punoletnih građana, revakcinisano je 8.535 dok je treću dozu vakcine primilo 987 osoba.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je, pozivajući se na podatke zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ da su u Boru zabeležena 22 nova slučaja zaražavanja virusom, kao i da su izlečene dve osobe i na teritoriji grada su 392 aktivna slučaja virusne infekcije.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti „Rudar“ obavljena su 54 prva i 64 kontrolnih pregleda. Prema juče objavljenoj informaciji na kovid odeljenju borske Opšte bolnice hospitalizovano je 19 pacijenata.

Svaki treći juče testirani u kovid ambulantam majdanpečkog Doma zdravlja bio je pozitivan. S obzirom da je na dnevnom nivou broj izlečenih i novoinficiranih bio isti – 11, cifra aktivno zaraženih je nepromenjena. Od 115 aktivno pozitivnih, zbog teže kliničke slike 25 je hospitalizovano u kovid bolnicama. Među aktivno zaraženim 75 je nevakcinisanih. U četvrtom talasu korona virusom jezaraženo 214 osoba, do sada se oporavilo 95, a od posledica virusne infekcije preminula su četiri pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari