Srbija je jasno opredeljena i ulaže maksimalne napore kako bi svi počinioci ratnih zločina bili kažnjeni i pravda za žrtve i njihove porodice bila zadovoljena, kaže za Danas ministarka pravde Srbije Snežana Malović nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji Srbije i Kanade. Ona je dodala da će ovaj memorandum doprineti da se istrage i procesuiranje ratnih zločina brže odvijaju.

Memorandum su juče u Otavi potpisali srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i direktor Odeljenja za ratne zločine Ministarstva pravde Kanade Teri Bajtner.

– Efikasnim progonom izvršilaca krivičnih dela ratnih zločina Kanada i Srbija stvorile su mogućnost unapređenja odnosa u oblastima međunarodne pravne pomoći, ekstradicije i uzajamnog priznanja sudskih odluka – rekla je Malovićeva. Ministarka je istakla da će dobri odnosi dve zemlje rezultirati i skorijim potpisivanjem značajnih ugovora iz oblasti avio-saobraćaja i socijalnog osiguranja.

– Direktna avio-linija, spajanje penzionog staža za građane koji su radili u obe zemlje doprineće da građani Srbije lakše ostvare svoja prava iz radnog odnosa i da lakše uspostave kontakte sa rođacima i prijateljima u Kanadi i Srbiji – naglasila je Malovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari