Bujošević: Oglasićemo se nakon analize stručnjaka 1Foto: N1

RTS će reći šta ima tek posle detaljne analize naših stručnjaka i najpriznatijih stručnjaka u Srbiji.

To je rekao za Danas generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević povodom otvorenog pisma članice Saveta REM-a Olivere Zekić ali i izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da više neće gostovati na javnom servisu „ukoliko ne prihvate njegove uslove“.

Osvrćući se na tvrdnje da je stišavan ton dok je na RTS-u govorio Goran Vesić, Vučić je, gostujući u jutarnjem programu Pinka, istakao da je to što su uradili na javnom servisu u emisiji „direktan politički napad, najdirektniji mogući“.

– Ja više nikada neću pristati da odem na javni servis dok ne potpišem ugovor da moj čovek ode zajedno sa njima i da gleda da ne diraju reglere. Ovo je napad sa direktnom političkom konotacijom. U TV debati u kojoj se ljudi nadgornjavaju i nadglasavaju, vi ste jednog pustili da bude kibicer i dobacivač, da ovaj drugi može tiho i mirno da govori, a da bude dovoljno glasan, a da ovaj koji se ‘ubi’ da ga nadglasa i uspešniji je u tome, u stvari ispadne kreten, koji odnekud dobacuje, i ne možete da ga čujete, osim što zvoca – rekao je Vučić.

Podsetimo, na navodno utišavanje Gorana Vesića u emisiji Upitnik ukazala je članica Saveta REM-a Olivera Zekića uputivši otvoreno pismo RTS-u u subotu tokom izborne tišine. Ona je konstatovala da je „zgranuta i zgrožena“ jer je Goranu Vesiću navodno ton smanjen za dva decibela „kako bi se bolje čuo drugi kandidat – Dragan Đilas“. Stručna javnost osudila je postupak Olivere Zekić navodeći da je time prekršila niz zakona i pravilnika, zloupotrebila funkciju i navela novinare da prekrše predizbornu tišinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari