Bujošević: Želimo da se imena stradalih novinara sete sva novinarska udruženja u svetu

Ostavite komentar


  1. Bujosevic upada u istu rupu u kojoj su bili Milanovic i Komrakov. Ljudi poginuli u RTS u , njih 16 nisu bili novinari. To ne umanjuje tragediju , koju su pocinili NATO zlikovci. Njegovo naknadno saznanje, da odluku o zrtvovanju nisu doneli Milanovic i Komrakov, ohrabruje, trebalo mu je samo dvadest godina da shvati, sta je istina o pogibiji neduznih radnika RTS a. U medjuvremenu je napisano mnogo ogavnih lazi i odrazano nepristojnih sudskih procesa,koji nisu nista utvrdili,osim sto su uspeli da sakriju i zakopaju istinu jos dublje. Polazna osnova ,je 400 potpisa uglednih gradjanaa Srbije na peticiji koja je upucena NATO paktu da se Srbija bombarduje. da li je i Bujosevic potpisnik ove peticije , kao sto je u vreme bombardovanja bio dopisnik Deutsce Welea iz Beograda,neka se glasne, ako sme. Jedino je istina lekovita i spasonosna, dragi Bujke. Spasi sebe i nas saopsti spisak 400 dok jos mozes, posle ce biti kasno i nemoguce.

  2. Bujoševiću, ne koristi poginule novinare za skretanje pažnje sa činjenice da je vlast otela slobodu medija, a da si ti kao direktor pristao na to. Ne zaboravi da je NATO najavio bombardovanje RTS-a, a da je Milanović pretnjama naterao novinare da ostanu u zgradi i da ih je zločinački režim Slobodana Miloševića s namerom i svesno žrtvovao i da je Milanović robijao 10 godina zbog toga, samo. Ne pravi se lud, nego se stidi.

  3. U pravu si Bujoševiću. Ali zaboravio si da kažeš da se sva novinarska udruženja u svetu treba da sete i onoga ko je u vreme NATO bombardovanja bio ministar informisanja u vladi Republike Srbije, a ko je za pogibiju zaposlenih u RTS-u takođe odgovoran. Umesto da zaposlenima izda direktno naređenje da zgradu RTS-a u vreme vazdušne opasnosti napuste, on ih je žrtvovao i ostavio da poginu. Svoju majku, tada takođe zaposlenu u RTS-u, u vreme vazdušnih napada ministar informisanja je evakuisao.

  4. Uz dužno poštovanje prema ubijenim radnicima RTS-a,ni jedan od njih nije bio novinar! Bujošević da objasni koju igru igrs i za koje potrebe upotrebljava ubijene?

Ostavite komentar


Društvo

Obeležen Dan Garde Vojske Srbije u kasarni "Dedinje" 10

Obeležen Dan Garde Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“

Dan Garde Vojske Srbije obeležen je danas u kasarni "Dedinje", povodom 6. maja 1830. godine kada je u Požarevcu formirana prva gardijska jedinica u Srbiji.Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović rekao je na svečanosti da ta jedinca predstavlja "važan oslonac čitavog sistema odbrane, imajući u vidu veliki broj zadataka koje obavlja".

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.