Bulajić: Nisam u sukobu interesa, neću podneti ostavku

Ostavite komentar


  1. Pa kad niko ni ne razume sta je to u stvari sto se naziva korupcija onda je sasvim moguce da ni ova bezobrazna cinovnica to ne razume. (Korupcija je nesto sto uvek radi neko drugi a nikad ja). Pala joj kasika u med a to nije njena krivica. Kad je 5-og oktobra rulja upala u Skupstinu jedan od istaknutih celnika (Zarko Korac) ce kasnije priznati da oni tada nisu imali pojma kako Skupstina administrativno funkcionise. To neznanje i dan danas funkcionise i u promenjenom sastavu.

    1. Госпођа Булајић је у свему у праву. Она није у сукобу интереса јер Генерални секретар Народне скупштине по закону и пословнику Народне скупштине не може да буде у сукобу интереса када врши своја овлашћења. Једно од овлашћења Генералног секретара као руководиоца службе Народне скупштине је да одлучује решењем о остваривању права запослених из радног односа и по основу рада свих запослених у Народној скупштини – па и себе као једног од запослених! По прописима не постоји ниједан орган у Народној скупштини који би био овлашћен да уместо Генералног секретара одлучује о његовом праву на аконтацију трошкова скужбеног пута у земљи или иностраству, као и о његовом праву на увећање плате по основу прековременог рада. Управо је Генерални секретар тај који даје запосленима налог за прековремени рад, па тако и себи самом. Генерални секретар Народне скупштине је као директор неке агенције, дирекције, секретар секретаријата и тсл. Само је надлежни одбор Народне скупштине (Администартивни одбор) или сама Народна скупштине кроз законски текст или у Закону о Народној скупштини или Закону о државним службеницима надлежан да ближе уреди ова питања на неки други начин. Акти Агенције за борбу против корупције су апстрактни и необразложени у погледу тока у каквој вези су радње Генералног секретара са одредбама Закона о Агенцији за борбу против корупције на које се Агенција позива у својој и првостепеној и другостепеној одлуци. Став агенције је да треба на реч да јој се верује да је она у праву. И да на крају будем малициозан: Заиста је нечувено да неко у Републици Србији за три службена путовања у иностранство добије на име аконтације дневница укупно 220 ЕВРА!!! Георгије Марић секретар Народне скупштине 2001/2002 година.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.