Bulatović (ABK): Tužilaštvo i sud odbili da nas upoznaju s detaljima praćenja i ubistva Miše Ognjanovića   1Momčilo Bulatović Foto: N1

Predsednik Advokatske komore Beograda (AKB) Momčilo Bulatović izjavio je danas da je komora tražila informacije od Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) o tome da li je i zbog čega advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića policija pratila i prisluškivala pre ubistva, ali da odgovor nisu dobili.

Bulatović je agenciji Beta kazao da je tim povodom Tužilaštvo za organizovani kriminal odgovorilo da ne može da daje nikakve podatke jer se radi o službenoj tajni.

„Informaciju smo tražili i od suda, za koji pretpostavljamo da je dao naredbu za paćenje advokata Ognjanovića, ali nismo dobili nikakav odgovor“, kazao je Bulatović.

Dnevni list Politika objavio je danas, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića naložio „bivši visokopozicionirani pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova“ (MUP), da je organizator D. E. koji se nalazi u zatvoru u BiH, a da su dvojica egzekutora pobegli u Crnu Goru.

Prema pisanju lista, koji se poziva na izjavu sagovornika bliskog istrazi, operativci MUP-a koji su radili na rasvetljavanju tog ubistva, koje se dogodilo 28. jula 2018. godine, ubrzo su došli do informacije da se izvršioci nalaze u susednoj zemlji, ali da im je tada rečeno da nemaju ingerencije da se bave operativnim radom u inostranstvu.

„Pitanje je zašto ni posle četiri godine niko od nadležnih ne želi da se oglasi povodom ubistva Ognjanovića i otkrije informacije iz istrage do kojih se došlo. Takodje, nejasno je i zašto oni koji su morali da ga zaštite, kada se zbog mera na koje je stavljen znalo da je ugrožen, nisu to učinili“, rekao je neimenovani sagovornik za Politiku.

Politika je podsetila da je Ognjanović, koji je branio uhapšenog vodju jednog od kriminalnih klanova Luku Bojovića, neposredno pre ubistva praćen i prisluškivan na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari