Bulatović (AKB): Bilo bi sumanuto da advokat Kokanović bude pritvoren 1Momčilo Bulatović Foto: N1

Predsednik Advokatske komore Beograda (AKB) Momčilo Bulatović izjavio je danas da očekuje da advokat Čedomir Kokanović bude pušten na slobodu jer bi njegovo pritvaranje bilo „sumanuto“.

Bulatović je agenciji Beta kazao da je Kokanović priveden u Novom Sadu jer se „najverovatnije“ nije odazivao na pozive suda povodom krivične prijave koju je protiv njega podneo advokat Vladimir Beljanski.

„Ja tumačim da je sud u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku izdao naredbu o privođenju na suđenje advokata Kokanovića. Očekujem da Kokanović bude danas pušten na slobodu jer bi bilo sumanuto da sud odredi pritvor bilo kome po privatnoj krivičnoj tužbi“, rekao je Bulatović. ;

Beogradski advokat Čedomir Kokanović priveden je danas u 12 časova u Novom Sadu po poternici koju je protiv njega prethodno izdao Osnovni sud u tom gradu. Advokat Ivan Ninić rekao je agenciji Beta da je Kokanović uhapšen u Bulevaru Bate Brkića.

„Kokanović je uhapšen kada se, u svojstvu zastupnika, uputio prema prostorijama Advokatske komore Vojvodine gde je u 13 časova trebalo da pristupi u svojstvu branioca kolege koga zastupa u disciplinskom postupku. Kako sam informisan, razlog hapšenja mog branjenika je privatna krivična tužba za uvredu koju je protiv njega podneo predsednik Advokatske komore Vojvodine Vladimir Beljanski“, kazao je Ninić.

Dodao je da su povod za ovu tužbu raniji navodi advokata Kokanovića o finasijskim malverzacijama i službenm putovanjima u advokatskim komorama Vojvodine i Srbije.

„Moj branjenik nikada nije uredno primio sudski poziv, ali je uprkos tome, na inicijativu privatnog tužioca Vladimira Beljanskog, novosadski sud izdao poternicu i naložio njegovo hapšenje. Očigledno je da su određeni doušnici prijavili policiji da će Kokanović danas zbog službenih obaveza boraviti u Novom Sadu i izražavamo sumnju da je praćen po dolasku u Novi Sad. I to svakako, najbolje ilustruje trenutne razmere propasti srpske advokature“, naglasio je Ninić.

Advokat Čedomir Kokanović trenutno u novosadskoj policiji čeka odluku o pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari