U naseljima u kojima ne bude sloge meštana oko potrebe izgradnje ulica, puteva, vodovoda i drugih objekata, u buduće neće biti ni radova na izgradnji infrastrukture opštinskim parama, odlučilo je ovih dana rukovodstvo Direkcije za izgradnju opštine Nova Varoš.

Da donese ovako rigorozne mere, rukovodstvo Direkcije naterale su nemile scene, međukomšijske zađevice i često nerealni zahtevi pojedinaca zbog kojih su se na pojedinim gradilištima radovi otegli u nedogled.

– Nijedan objekat neće početi da se gradi bez potpisa vlasnika imanja, parcela i objekata kuda i pored kojih prolaze trase ili su lokacije investicija. Vlasnici će ugovorom, koji je pripremila naša pravna služba, morati da daju saglasnost da u toku izvođenja neće tražiti da im se izvode radovi koji nisu predviđeni projektom, kao i da neće osporavati vlasništvo nad parcelom ili ispoljavati nove zahteve – kaže Goran Matović, direktor Direkcije za izgradnju i građevinsko zemljište. Planom rada, Direkcija za građevinsko zemljište bi ove godine samo u putnu infrastrukturu trebalo da uloži više od 80 miliona dinara.

– Na žalost, umesto u infrastrukturu, znatan deo sredstava otići će na plaćanje cehova nemara u toku radova, naknadnih zahteva meštana i izgubljenih sudskih sporova – kaže Matović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari