Čabradi sa borcima za odbranu reka Srbije 1Foto: Zelena stranka

Istoga dana kada je u znak protesta zbog nepodržavanja zaštite srpskih reka Ustavom napustio neformalnu Zelenu poslaničku grupu u Skupštini Srbije, predsednik Zelene stranke, Goran Čabradi, je u Niškoj Banji održao radni sastanak sa predstavnicima više udruženja za odbranu reka istočne i južne Srbije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveza MZ Stara planina, potpredsednik MZ Rakita, članovi udruženja „Odbranimo Grzu“ – Paraćin, nezavisni odbornik SO Pirot, predsednik Inicijativnog odbora za građansko udruženje „Eko Krajište“ – Bosilegrad, predstavnik udruženja „Vukovi sa Vlasine“, ekološki aktivisti iz Niša i iz Jošaničke Banje.

Prilikom ovog susreta, Čabradi je sa predstavnicima udruženja razgovarao o njihovim idejama i koncepciji zaštite reka, kao i do sada ostvarenim rezultatima, navodi Zelena stranka.

U obostrano konstruktivnom dijalogu dogovoreno je da, kao stranka koja je prvenstveno posvećena očuvanju i unapređenju prirodnih resursa Srbije, Zelena stranka, u okvirima svojih i zakonskih kapaciteta i mogućnosti, učini sve da pruži svaku vrstu podrške i pomoći svima onima koji se iskreno i istrajno bore da odbrane i zaštite reke Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari