Čačak dodelio stipendije i novčane nagrade najboljim studentima i učenicima 1Foto: Wikipedia

Grad Čačak je dodelio danas jednogodišnje stipendije i novčane nagrade za 143 studenta, koji studiraju na državnim fakultetima.

Stipendije su dobili 22 brucoša, 17 učenika srednjih škola za talente i 73 učenika osnovnih i srednjih škola koji su nagrađeni na republičkim školskim takmičenjima.

Bespovratnu stipendiju, u iznosu do 8.000 dinara mesečno, dobila su 143 studenata iz Čačka koji imaju prosek ocena veći od 8,5.

Učeničku stipendiju od 4.000 dinara mesečno dobilo je 17 čačanskih đaka koji sa pokazanim odličnim uspehom pohađaju škole za talente.

Jednokratne nagrade od po 12.000 dinara dodeljene su za 22 studenta prve godine fakulteta, koji su na konačnoj rang listi za upis na fakultet imali 95 ili više bodova.

Istu sumu novca, kao nagradu na osvojenom prvom, drugom ili trećem mestu na školskim republičkim takmičenjima, dobila su 73 učenika osnovnih i srednjih škola u Čačku.

Tri studenta iz Čačka, koji imaju prosečnu ocenu 10 – Milica Bukarica, Anastasija Rubaković i Milena Dukić, pored jednogodišnjih stipendija dobile su  i laptop.

Lokalna samouprava Čačka od 2003. godine novcem iz gradskog budžeta stipendira i nagrađuje najbolje studente i učenike iz tog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari