Čajetina planira izgradnju auto moto droma u saradnji sa mondenskim Evianom 1Foto: Opština Čajetina

Opština Čajetina i francusko mondensko mesto Evian dogovorili su saradnju, koja bi Zlatiboru trebalo da donese gradnju auto-moto droma sa pratećim sadržajima. „Slični po veličini, planovima razvoja i značaju turizma za prošlost, sadašnjost i budućnost lokalnih sredina, francusko mondensko mesto i banja Evian koje leži na obali Ženevskog jezera i jedan od lidera srpskog turizma […]

Opština Čajetina i francusko mondensko mesto Evian dogovorili su saradnju, koja bi Zlatiboru trebalo da donese gradnju auto-moto droma sa pratećim sadržajima.

„Slični po veličini, planovima razvoja i značaju turizma za prošlost, sadašnjost i budućnost lokalnih sredina, francusko mondensko mesto i banja Evian koje leži na obali Ženevskog jezera i jedan od lidera srpskog turizma opština Čajetina i njen Zlatibor lako su pronašli teme na kojima će ubuduće sarađivati. Iako slični i komplementarni, pronašli smo mogućnosti za saradnju i unapred se radujem dolasku francuskih turista na Zlatibor“ rekao je predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, nakon razgovora sa predsednicom francuskog gradića Evian Josiane Lei.

Kako je najavljeno, Zlatibor će uskoro biti domaćin uzvratne posete, a ovoga puta, Čajetinska delegacija posetila je turističke znamenitosti Eviana, među kojima i izvorište najprodavanije mineralne vode na svetu Evian.

Čajetina planira izgradnju auto moto droma u saradnji sa mondenskim Evianom 2
Golf tereni u Evianu/Foto: Opština Čajetina

Čajetinsko rukovodstvo posetilo je i golf teren u Evianu, što je, kako navode, jedan od mogućih planova I u toj opštini.

Posetu i sastanke delegacije opštine Čajetina organizovali su srpski motociklista Dragoslav Perišić – Kule, zatim Požežanin Dragan Kotarac, profesor fizičke kulture, koji je sedamdesetih godina otišao u Francusku i njegov sin Andrea, rođen u Evianu francuski političar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari