CarGo: Izjava Belivuka velika obmana 1Foto: BETAPHOTO/CarGo/MO

Kompanija CarGo Technologies danas je demantovala navode koji se odnose na tu kompaniju u transkriptu saslušanja Veljka Belivuka, optuženog za ubistva, i ocenila da je cela njegova izjava „jedna velika obmana“.

Istraživački portal KRIK je objavio da je Belivuk rekao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici od njega tražili da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz CarGo.

„Kao što su građani Beograda 12 dana bili taoci taksi-kartela tokom njihovog štrajka, ne smemo da dozvolimo da građani Srbije budu taoci obmana i spinova kriminalnih grupa. Kako verovati bilo kojoj rečenici iz ovog navodnog iskaza u kome Belivuk navodno kaže da je uticao na taksiste da se štrajk protiv CarGo ne održi, kada je štrajk održan. Ne samo da je održan, već je trajao 12 dana. To pamte svi Beograđani jer je ceo grad bio blokiran“, saopštila je kompanija CarGo.

Kompanija smatra da je „jasno je da ceo iskaz pada u vodu, kao što je jasno i očigledno da Belivuk ne zna o čemu priča jer firma koja se pominje nije CarGo, već jedna strana kompanija koja više ni ne posluje u Srbiji“.

„Postavlja se pitanje čije je ovo saslušanje koje je objavljeno? Da li su ovo reči onoga ko je iza njih potpisan, ili je to zapravo dotureni iskaz otpisanih doušnika iz države koji su sama srž ovog kriminalnog klana“, piše u saopštenju kompanije CarGo.

Boris Tadić izjavio je za Danas da je još od Vučićeve inauguracije jasno da režim koristi navijačke falange kao svoje paravojne jedinice.

„Nadležni tužilac bi već danas, ako ima i mrvu profesionalnog kredibiliteta, morao da inicira saslušanje predsednika Vučića na ove okolnosti, ali u silovanoj pravnoj državi važniji je hitan reizbor Zagorke Dolovac u treći mandat. U pravnoj državi, koju ćemo zajedno povratiti – sudićemo im. Svima. Crno na belo“, izjavio je Vladimir Vuletić za Danas.

„Nema organizovanog kriminala bez saradnje sa državom. To je potvrdila i ova izjava Veljka Belivuka, šefa kriminalne grupe osumnjičenog za više brutalnih likvidacija, koju je objavio Krik”, kaže za Danas Milan Veruović, bivši telohranitelj ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Iskaz Belivuka je samo potvrda onoga o čemu se ranije pisalo i govorilo – da su Belivuk i njegova grupa bili integralni deo vladajućeg režima u Srbiji sa jasno definisanom ulogom da odrađuju prljave poslove za vlast, istakao je za Danas Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke komentarišući nove detalje sa saslušanja vođe navijačko-kriminalne grupe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da se ikada video, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i da je spreman da o tome govori pred svim nadležnim organima ili čak i javno da se podvrgne poligrafu.

„Lepo je da se vidi odakle vetar duva i čiji je Belivuk bio izvršilac“, napisala je Vladanka Malović, šefica informativne službe Srpske napredne stranke i članica Predsedništva SNS reagujući na navode iz iskaza Veljka Belivuka, uhapšenog šefa kriminalne grupe o tome da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio „razne usluge“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da se ikada video, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i da je spreman da o tome govori pred svim nadležnim organima ili čak i javno da se podvrgne poligrafu.

Novinarka KRIK-a Milica Vojinović izjavila je za N1 da iskaz osumnjičenog vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka ne treba uzimati zdravo za gotovo, ali da se neke stvari o kojima je govorio poklapaju sa ranijim saznanjima tog istraživačkog portala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari