Čedomir Stojković povodom prekida emisije na Hepiju u kojoj je kritikovao režim: I na režimskim medijima pola zaposlenih ne voli Vučića 1

O advokatu Čedomiru Stojkoviću burno se raspravlja na društvenim mrežama nakon njegovog gostovanja na televiziji Hepi, i ekspresnog kraja emisije koju je voditeljka prekinula usled njegovog izlaganja.

Pored Stojkovića, u emisiji „Posle ručka“ na TV Hepi gosti su bili novinar Novosti Dragan Vujičić, pukovnik u penziji i haški optuženik Veselin Šljivančanin, izdavač Vesna Pešić i kanadski novinar Džon Bosnić. Tema je bila 5. oktobar i evropski put Srbije.

Stojković je jedini od gostiju emisije kritikovao aktuelnu vlast, zbog čega je atmosfera u studiju u više navrata bila veoma napeta, a završilo se tako što je voditeljka odjavila emisiju usred njegovog govora.

Tokom cele emisije atmosfera u studiju je bila veoma napeta, pogotovu između Stojkovića i Džona Bosnića, čak je izgledalo kao da će doći do fizičkog obračuna.

Na pitanje zašto je uopšte išao na TV Hepi, posebno znajući ko su gosti, Stojković kaže za Danas da nije želeo da propusti priliku da javno iznese stav „o najsvetlijoj tački u istoriji demokratije Srbije“.

– Uopšte smatram da ako postoji šansa da makar jednom čoveku putem gostovanja bilo gde, skinem informativnu paučinu koju mu Aleksandar Vučić nameće kako bi nastavio porobljavanje ovog naroda, da to svakako treba da uradim, pa makar sa režimskog medija. Nemojte dozvoliti da vam ukradu nadu. I na režimskim medijima barem pola zaposlenih mrze Aleksandra Vučića. Naravno da bih više voleo da su gosti neki dobitnici Nobelove nagrade, ali sam ipak pristao, jer u zadnje vreme sam nekako došao do, čini mi se, sada već misije buđenja ovog anesteziranog naroda, radi njegove političke samoorganizacije u cilju spašavanja budućnosti. Nikada ni nije važno ko mi je protivnik pa nije bilo razloga da ni taj put postupam drugačije – ističe Stojković.

On dodaje da TV Hepi inače ne gleda, a da mu je tek nekoliko sati pre emisije javljeno da ukupno ima pet gostiju, ali osim Bosnića i Šljivačnanina nije znao druge goste po imenima.

– Kasnio sam pet minuta i ušao u studio kada je emisija već počela, ali trebao je čitav minut da prođe da mi postane jasno kako je emisija koncipirana i kako je za tu priliku specijalno osmišljena, a bila je osmišljena tako da okupi četiri gosta podržavaoca vlasti, Šešelja, Miloševića, raznih zločina, koji sve rade u korist nemaštine i uništenja Srbije i u korist iseljenja naše dece odavde, dok istovremeno sebe lažno predstavljaju kao nekakve patriote spasioce. Koji lično bogatstvo stečeno na otimanju od građana smatraju svetinjom – navodi Stojković.

Čedomir Stojković povodom prekida emisije na Hepiju u kojoj je kritikovao režim: I na režimskim medijima pola zaposlenih ne voli Vučića 2

Dodaje i da mu je bilo jasno i da je cilj da se davanjem samo jedne šestine vremena njemu, on zapravo ponizi i osramoti u emisiji, posebno kroz napade ostalih četvori gostiju koji svi misle isto ali su potpuno različiti. Kaže da nije planirao da se povuče, već je izabrao „strategiju preciznog udaranja u njihov sistem“.

– Tako ste mogli da primetite da sam izazvao da se četvoro gostiju u jednom trenutku svađa sa vazduhom dok ja pišem tvitove na tviteru. Da se utrkuju ko će da iznese sočnije uvrede na moj račun dok ja ćutim i osmehujem se. Da potom dolazeći do shvatanja kako su nasankani počinju da ćute i da se bore sa unutrašnjim demonima koji ih teraju da se dokazuju svojim šefovima u SNS bez kojih bi bili niko i ništa. I tako dalje. Osim Bosnića, koji se sa svojim demonima uopšte više i ne bori.

Srećan sam što sam, čini mi se, uspeo da stvar preokrenem tako su svi imali priliku da vide pravo lice ove vlasti. Da su maske kojima godinama pokušavaju da ulepšaju svoja ružna politička i društvena lica tako lako pale usred taktike koju sam primenio.

– Tako smo mogli da vidimo da voditeljka ne prekida ni jednog gosta dok mene naziva nato plaćenikom, svinjom, nikogovićem, izdajnikom, označava me da sam bez korena i tako dalje, ali ako tokom pro-putnove propagande čiji je deo i lažna teza da „postoje hiljade nevladinih organizacija koje urušavaju zemlju“, ja intervenišem sugestijom da su i Udruženje roditelja dece obolelih od raka, Udruženje pčelara, Udruženje invalida rata takođe nevladine organizacije, voditeljka odmah započinje i sama napade na mene, ali s tom razlikom da ona očekuje poslušnost od svojih gostiju jer je u medijskom političkom jednoumlju na to jednostavno navikla. Međutim, sve dok je sistem ovako kvaran, od mene poslušnost može da dobije samo moja porodica – naglašava Stojković.

Dodaje i da smo imali priliku da vidimo „kako Vučićev poltron“ pokušava da naredi voditeljki da zove obezbeđenje da me izbave iz studija.

– Iako je u pauzi urednica obećala da ćemo svi imati po četiri završna minuta u emisiji, kada je došao red na mene, shvatili su opasnost toga. Naime, ja sam započeo obraćanje njihovoj i SNS publici, koja je devastirana siromaštvom i nepravdom ali je pod strahovitom psihološkom kontrolom. Moj govor je bio usmeren na njihovo buđenje i otrežnjenje. U datom trenutku televizija je shvatila da ja to umem da učinim i da je po njih vrlo opasno da mi daju šansu za to, ali su videli da samnom njihove medijske igrarije ne prolaze i da mi je teško oduzeti reč, pa su zato celi emisiju naprasno prekinuli u sred mog govora, celu emisiju ugasili – podseća Stojković.

Kaže da im je zahvalan na tome, i da ga ljudi nakon emisije presreću da bi se rukovali sa njim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari