Čehok: Karlovac nije Varaždin 1Foto: Printscreen

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok poručio je, povodom pobune hrvatskih branitelja protiv nastupa Bajage i instruktora u Varaždinu, kako „Karlovac nije Varaždin“, objavila je zagrebačka redakcija N1, najavljujući da će Bajaga i instruktori nastupiti na Špancirfestu.

Komentarišući zahtev branitelja da se otkaže Bajagin nastup na Špancirfestu zakazan za sutra, Čehok je podsetio na ranija gostovanja u tom gradu.

„Bajaga je nastupao dva puta u osam godina u Varaždinu. Nismo nikad imali protivljenja tom nastupu, niti negativne reakcije. Verovatno je to odjek onoga što se dogodilo u Karlovcu, ali Karlovac nije Varaždin“, rekao je Čehok, a prenosi N1.

Nakon što je, pod pritiskom branitelja, otkazan Bajagin koncert na Danima piva u Karlovcu, i bivši pripadnici 7. gardijske brigade „Pume“, zatražili su da mu se otkaže gostoprimstvo u Varaždinu.

Pripadnici te brigade ocenili su „krajnje uvredljivim za sve Varaždinke i Varaždince, a posebno za hrvatske branitelje“, da se u Varaždinu organizuje Bajagin nastup, tvrdeći da je Bajaga „tokom Domovinskog rata zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju međunarodno priznate Republike Hrvatske“.

Iako se Bajagi pripisuje pevanje četničkih pjesama u Kninu, nigde nema dokaza da se to dogodilo. Bajaga je takođe u nekoliko navrata isticao da se protivi ratu i aktivno učestvovao u protestima protiv Miloševićevog režima, podseća N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari