"Ćerka me je pozvala i rekla da je neko umro": Roditelji o incidentu u školi u Velikoj Plani između direktorke i sekretarke škole 1Foto: Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U Osnovnoj školi “Nadežda Petrović” u Velikoj Plani juče je došlo do incedenta, kada je po izjavama svedoka, v. d. direktora Vlatka Milosavljević verbalno napala sekretarku škole Jelenu Cvetković.

Sekretarka se, kako su za Danas izjavili očevici događaja, onesvestila u svojoj kancelariji, a u školi su bile prisutne i policija i hitna pomoć.

Nju su posle incidenta iz škole iznela nosila hitne pomoći, a kako saznajemo dala je i izjavu u policiji.

– Vrata učionice su bila otvorena i čuli smo neku buku. Izašla sam napolje da vidim šta se dešava, a deca su verovatno krenula za mnom. Nekoliko pomoćnih radnika i ja zatekli smo sekretara škole na podu, potpuno ukočenu i odmah smo pozvali Hitnu pomoć, objašnjava za Danas Vesna Ilić, bivša direktorka ove škole.

Očevici događaja, koji su želeli da ostanu anonimni, objašnjavaju da je incidentu prethodio verbalni napad v. d. direktorke na sekretarku koja joj je tražila neka dokumenta, posle čega su usledile pretnje da će ostati bez posla.

Da je do incidenta došlo za Danas su potvrdili i roditelji učenika ove škole, koji su pre vremena došli da pokupe svoju decu.

– Ćerka me je pozvala i rekla da je neko umro. Morala sam da je smirujem i da kažem da je sigurno samo nekom pozlilo i da su zbog toga došle Hitna pomoć i policija. Navodno su im rekli da uđu u učionicu da to ne gledaju, ali nije normalno da deca budu izložena takvom stresu, kaže majka učenice drugog razreda koja je želela da ostane anonimna.

Ona objašnjava da se u poslednje vreme u školi oseća veliki pritisak jer izbor direktora traje već duže od šest meseci.

Ta mama je, kako tvrdi, juče pozvala i predsednika opštine Igora Matkovića kako bi sa njim razgovarala o dešavanjima u školi, ali je on odgovorio da u slučaju da neko od radnika u školi oseća torturu treba da se obrati Ministarstvu prosvete i prosvetnoj inspekciji.

Danas je pokušao da o ovim navodima dobije odgovor v. d. direktora Vlatke Milosavljević, ali se niko nije javljao na telefon koji se nalazi na sajtu škole.

Podsetimo, Osnovna škola “Nadežda Petrović” u Velikoj Plani postala je poznata u javnosti zbog nekoliko konkursa za izbor direktora.

Na dva prva konkursa pobedila je tada aktuelna direktorka Vesna Ilić, ali su oni poništeni zbog proceduralnih razloga.

Ilić je tada za Danas izjavila da je ona nepodobna za to mesto jer je odbila članstvo u Srpskoj naprednoj stranci. Umesto da posle glasanja preuzme funkciju, oba konkursa su poništena, a na njeno mesto je postavljen vršilac dužnosti.

Treći konkurs za direktora škole raspisan je 17. januara, poslednjeg dana u zakonskim okvirima, pa će očekuju novi izbori.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari