Četiri nove planinarsko-šetne staze u blizini Tvrđave Golubac 1"Put raja i jorgovana" Foto: Tvrđava Golubački grad d.o.o.

Jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji minule dve godine je svakako Golubačka tvrđava, koju je tokom 2019. i 2020. godine posetilo skoro 260 hiljada posetilaca.

Zaposleni u „Tvrđavi Golubački grad“ spremno dočekuju novu sezonu sa novinama u ponudi. Kako Danas saznaje od direktorke „Tvrđave Golubački grad“ Iskre Makismović, u subotu, 1. maja biće otvorene četiri nove pešačke staze koje je ovo preduzeće osmislilo i uredilo zajedno sa Biciklističko-planinarskim društvom „Golubac“ i Turističkom organizacijom Golubac.

Osim šetne staze „Put ruja i jorgovana“ za turiste koji su rapoloženi za duže šetnje tu su još „Golubački prsten“, „Put duhovnog zdravlja“ i staza „Dedine – guvane“ dužine od 1,2 km koliko je „Put ruja i jorgovana“ do 13,5 km koliko je dug „Put duhovnog zdravlja“.

-Početak ovogodišnje sezone pokazuje tendencije velikog broja posetilaca. Tokom aprila zabeležili smo nešto manje od pet hiljada posetilaca, a menja se i struktura posetilaca. Za razliku od prošle godine, ove imamo više stranih turista – kaže direktorka Maksimović koja najavljuje i novu izložbu u Tvrđavi od 1. maja. Reč je o kostimima iz televizijske serije „Nemanjići – rađanje kraljevine“ koja će predstaviti deo umetničkih dela namenski stvaranih za istoimenu seriju.

Osim ove, u kulama Golubačke tvrđave su izložbe „Zapovednici Golubačke tvrđave“ i „Vitezovi Golubačke tvrđave“, u Topovskoj kuli su dve vrste autentičnih replika srednjovekovnog topa, a u Palati „Božanska inspiracija“ izložba posvećena Miroslavljevom jevanđelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari