Četvoro dece se ugušilo u požaru u Novom Pazaru, otac sa teškim povredama prebačen u KC Srbije 1Foto: N. Kočović

Četvoro dece ugušilo se jutros u požaru koji je izbio jutros oko 7 časova u Novom Pazaru.

Požar je izbio u jednoj stambenoj zgradi, prenosi Nova.rs pozivajući se na Blic.

Vatrogasci su došli na mesto požara za četiri minuta, ali je bilo prekasno mališanima nije bilo spasa.

Dežurni hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru Šefćet Hajrović izjavio je danas da su roditelji četvoro dece koja su jutros stradala u požaru hospitalizovani,a da je otac životno ugrožen, javio je novopazarski Radio 100 plus.

Hajrović je novinarima rekao da je zbog težine povreda otac prebačen na dalje lečenje u Klinički centar Srbije, dok je majka zadržana na odeljenju Opšte hirurgije u Novom Pazaru.

“Otac je primljen u jedinicu intenzivne nege sa opekotinama koje su prekrivale 50 odsto površine tela, intubiran je i prevezen je u Beograd. Majka ima opekotine po licu i podlakticama, ali je dobrog opšteg stanja i ostaće na odeljenju Opšte hirurgije”, rekao je Hajrović.

Od četvoro dece koje je jutros stradalo u požaru, troje je je preminulo tokom požara,a, jedno dete je je kasnije podleglo teškim opekotinama.

„Dete je u bolnicu dovedeno u teškom opštem stanju sa opekotinama lica i šaka, pokušana je reanimacija ali je na žalost preminulo. Tela dece prebačena su u Službu za patologiju gde će po nalogu tužilaštva biti urađena obdukcija”, istakao je Hajrović

Deca, od kojih je najmlađe imalo pet godina, stradala su u požaru koji jutros oko sedam časova zahvatio stambenu zgradu u Ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru.

Iz MUP je saopšteno da su vatrogasci odmah po dobijanju dojave krenuli i stigli za samo nekoliko minuta, ali su zatekli požar već u razbuktaloj fazi.

U saopštenju se navodi da su prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena četiri deteta koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen-monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susednoj prostoriji.

Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga će utvrditi uzroke požara i gušenja dece.

„Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi“, navodi se u saopštenju MUP.

„Otac ima preko 50 odsto opečenih površina, oštećenje disajnih puteva, intubiran je i transportovan u KCS u Beogradu, u Centar za opekotine“, rekao je načelnik hirurškog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru Šefket Hajrović.

Dodao je da majka po čelu i rukama ima lakše opekotine i biće smeštena na hirurgiji bolnice u Novom Pazaru.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uputilo je saučešće povodom tragedije u Novom Pazaru.

„Stradanje dece je najstrašnija tragedija, koja pogađa celo društvo, a Ministarstvo ovom prilikom izražava saučešće porodici i gradu Novom Pazaru. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim organima povodom ovog slučaja“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari