Čitaoci ponovo u kladovskoj biblioteci 1Foto: Z. N. (Arhiva/Ilustracija)

Verovatno su mnogi dane u socijalnog distanciranja prekraćivali i čitanjem knjigama iz kućne ili gradskih biblioteka koje od ponedeljka ponovo rade sa korisnicima. Doduše, pod malo izmenjenim uslovima od uobičajenih.

Biblioteka „Centar za kulturu“ u Kladovu, kako kaže direktorka Žaklina Nikolić, u skladu sa zaključcima i preporukama nadležnih institucija sa korisnicima radi pridržavajući se svih mera prevencija i zaštite.

– Rad je organizovan pod izmenjenim uslovima i uz pridržavanje svih epidemioloških mera i strogih mera socijalnog distanciranja. Pod tim podrazumevamo da su korisnici dužni da sami obezbede zaštitnu masku i rukavice i da se pridržavaju propisanog rastojanja od 2metra i da u prijemnom delu biblioteke, zbog malog prostora i propisanih ograničenja, samo po jedna osoba može prići improvizovanom pultu za izdavanje i prijem knjiga na ulazu objekta. – objašnjava Žaklina Nikolić.

U kladovskoj biblioteci knjige koje čitaoci vraćaju odlažu u poseban i izdvojen prostor i nakon toga ih ne izdaju naradna 72 sata, a čitaocima preporučuju da za narednu pozajmicu pretraže elektronski katalog biblioteke, kao i da telefonom rezervišu odabrane naslove kako bi željene knjige mogli da preuzmu odmah po dolasku u biblioteku.

Poslovni prostor biblioteke se redovno dezinfikuje i sprovode se pojačane mere higijene i zaštite, a privremeno radno vreme biblioteke sa korisnicima je svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari