Članica Saveta za borbu protiv korupcije tvrdi da je Srpski telegraf spinovao njenu izjavu 1Foto: FoNet/ Medija centar

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić demantovala je danas navode Srpskog telegrafa da je za taj list rekla da su ona lično i to nezavisno telo tražili da se ispita „sumnjivo poslovanje” i „luksuzne nekretnine” u vlasništvu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i njegovog brata Gojka.

Navodeći da su je juče iz tog lista upitali da li smatra da treba ispitati imovinu Dragana Đilasa i njegovog brata, kao što je tražila da treba ispitati imovinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ona je rekla da im je odgovorila da sve krivične prijave tužilaštvo mora ispitati „tako da nema nikakve razlike u postupku prema Vučiću, Đilasu ili bilo kom drugom građaninu”.

„Takođe, niti sam zvala, niti tražila od lista Srpski Telegraf da se ispita ‘sumnjivo poslovanje’, ‘mutne radnje’, ‘sporni transferi vlasništva’, ‘izbegavanje poreza’, ‘pranje novca’, ’35 luksuznih nekretnina’, ‘luksuzni dupleks’, kao što se, između ostalog, u tekstu navodi”, navela je članica Saveta za borbu protiv korupcije.

Dodala je da to telo „nikada nije radilo izveštaj o poslovanju Dragan Đilasa, ni kada je bio na vlasti, niti sada, kada je u opoziciji, jer nikada nije upućen zvanični zahtev niti dojava od strane bilo koga, da je nezakonito stekao imovinu”.

„Savet nikada nije dobio takav zahtev, niti je Savet postavio takav zahtev prema tužilaštvu pa je tvrdnja da ‘Savet zahteva hitnu istragu’ u potpunosti netačna”, navela je Jelisaveta Vasilić.

Ocenila je da je „očigledna namera” da se njena izjava spinuje zbog čega je najavila da „više nikada” neće dati izjavu Srpskom Telegrafu „i sličnim pro-režimskim medijima”, jer je po njenim rečima, jedina svrha uzimanja izjave na taj način, „zamagljivanje, a ne utvrđivanje istine”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari