CLS: Ne postoje tehnički uslovi za izmeštanje okretnice na Zelenom vencu 1Foto: Wikipedia

Međunarodni građevinski konsultant iz Centra za lokalnu samoupravu Gradimir Stefanović rekao je danas da ne postoje tehnički uslovi i oprema za izmeštanje okretnice na Zelenom vencu.

On je za N1, povodom najave ;ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Gorana Vesića da će biti izmeštena autobuska okretnica na Zelenom vencu, zbog rekonstrukcije tog dela grada, ;rekao da ;ideja nije nemoguća, ali da u ovom trenutku nije dobra.

Naveo je da ;ga „raduje što je počela rekonstrukcija centra grada“ i revitalizacija poslovnog i komercijalnog sadržaja, ali da je to često „odnos snaga između građevinske i saobraćajne mafije“.“Saobraćajna mafija, mafija u figurativnom smislu, slaba je. Kad god se nešto gradi ona se potiskuje, a građevinska mafija ostvaruje svoje ciljeve gutanjem sve veće i veće površine. U ovom slučaju, postavlja se pitanje dokle će oni da dobace sa tim zatvaranjem ulica, pešačkim zonama…Kako će putnici da budu opsluživani ako Zelenog venca nema“, upitao je Stefanović.

Podsetio je da su sa Zelenim vencem povezane linije sa Banovog brda, Žarkova, Karaburme, Mirijeva i Borče sa Novim Beogradom.

„Dugačke linije nikad ne mogu da vam pruže regularnost, dugačka linija se jako teško dovodi u red. Treba da imate vrlo dobro upravljanje, rezervna vozila, što je linija duža poremećaji se teže izbegavaju“, rekao je on za N1.

Ministar Vesić je pre nekoliko dana objavio da je Ministarstvo građevinarstva izdalo dozvolu za rekostrukciju zgrade bivše Beobanke na Zelenom Vencu.

Na svom Instagram nalogu naveo je da će ta rekonstrukcija značajno doprineti uređenju ovog dela grada, ali je dodao i da to nije jedina novina koja čeka Zeleni Venac.

Najavio je da će biti rekonstruisan i vidikovac na Zelenom vencu koji je, kako je istakao, godinama okupiran nelegalnim objektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari