Malena i trošna kuća u borskom naselju Brezonik uskoro će za šestočlanu porodicu Cokić postati prošlost, budući da im je u januaru obećana nova kuća već pod krovom.

Time će snovi petogodišnjeg Srećka, četvorogodišnje Valentine, dvogodišnjeg Mališe, devetomesečne Dunje i njihovih bolesnih i siromašnih roditelja, Zorice i Gradeta, biti ostvareni, zahvaljujući Rudarsko-topioničarskom Basenu Bor i poslovnom partneru borskog basena Eliksir grupi koji su Cokićima obezbedili novu montažnu kuću od 82 kvadrata u Ulici Petra Kočića u Boru. Cokići će ubuduće živeti u kući sa prostranom dnevnom sobom i tri spavaće sobe, kupatilom i verandom, koja je sagrađena na placu koji je poklonila Opština Bor.

– Dan kada se budemo uselili biće naša slava, a na zid ću okačiti slike ljudi koji su mi najviše pomogli. Deca su skakala od sreće, a žena se pitala da li je to moguće, kada ste me malopre pozvali da dođem i prvi put vidim kuću – ispričao je novinarima ne skrivajući oduševljenje i radost Gradimir Cokić, pošto je u pratnji PR RTB Bor Gorice Tončev Vasilić, zakoračio u novi dom svoje porodice.

– Pre nešto više od dva meseca, čim je poslovodstvo RTB Bor čulo u kakvim uslovima živi ova brojna, siromašna porodica, odmah je odlučilo da joj pomogne i zajedno sa Eliksir grupom ovoj porodici obećan je novi krov nad glavom, odnosno kuću od 80 kvadrata – podseća PR RTB Bor Gorica Tončev Vasilić.

– Kuća je stavljena pod krov i za petnaestak dana, nakon uskršnjeg praznika, biće kompletno uređena i završena. Ključeve novog doma porodica Cokić dobiće najkasnije do kraja aprila. Eliksir grupa je za nju kao donator izdvojila oko 23.000 evra, a temelj je uradio RTB Bor koji će je opremiti i neophodnim nameštajem – rekla je novinarima Gorica Tončev Vasilić, ističući da je i ovim potezom potvrđeno da RTB Bor u okviru akcije prikupljanja donatorskih sredstava za uređenje opštine i lepši izgled Bora, basen Bor nije zanemario potrebe socijalno najugroženijih grupa i pojedinaca. Ova komforna kuća samo je jedan od plodova uspešne saradnje koju RTB Bor ima i na ovom polju sa svojim poslovnim partnerima – navela je Tončev Vasilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari