Čomić: O fotografijama oskrnavljenih tela odlučuje REM 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić izjavila je danas, odgovarajući na pitanje šta misli o fotografijama na televiziji na kojima se prikazuju oskrnavljena tela, da su za sve sadržaje koji nisu zakonski Savet za štampu u štampanim medijima i Regulatorno telo za elektronske medije (REM) kada je reč o elektronskim medijima.

„Meni je zabranjeno da govorim o sadržaju bilo kog medija, kao što nam je zabranjeno da komentarišemo istrage i presude“, rekla je Čomić novinarima na konferenciji povodom kampanje za promociju vakcinacije protiv kovida 19 na manjinskim jezicima.

Ona je poručila da Ministarstvo poštuje REM i Savet za štampu i da su svi u tim institucijama plaćeni iz budžeta da poštuju vladavinu prava.

Upitana da prokomentariše izjavu predsednice Saveta REM Olivere Zekić da su fotografije iskasapljenih tela „edukativan sadržaj“, Čomić je rekla da Zekić ima nadležnost za koju je plaćena, a da postoje organi koji treba da utvrde da li je ona nezakonito postupala, a da je to sada Skupština Srbije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Čomić: O fotografijama oskrnavljenih tela odlučuje REM”

  1. Lepo si se ti tu ušuškala.
    Jesi ministarka ali po tebi nema pojave ni delovanja za koju si ti odgovorna

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.