Novica AntićNovica Antić Foto: Beta/Miloš Miškov

Da je Novica Antić agent bilo čije službe, zbog toga bi bio, a ne kao žrtva političkog progona zbog svoje borbe za sindikalna prava, kažu za Danas iz izvora bliskih porodici, komentarišući navode portala Politiko, u kojem je Antić označen kao agent koji je radio za interese Rusije.

Naš izvor dodaje da ako je to tačno zašto po tom pitanju Antić nije procesuiran i zašto nisu dokumentovali i dokazali da je radio protiv interesa svoje zemlje.

– On je častan oficir i častan pripadnik Vojske Srbije. Iako je nezahvalno dobio otkaz on je ostao veran svopjoj zemlji i jedinu zemlju koju ima je Srbija. On ima izuzetne odnose sa svima, jer je kao sindikalac član evropskih asocijacija čija je krovna organizacija EU sindikata vojske i policije EUROMIL. Tako da je ovo još jedan pokušaj diskreditacije njega da bi izgubio podršku svojih kolega iz EU i iz zapadnih zemalja koje legalno i legitimno podržavaju svoje članove i apelovali su na institucije Srbije da se on mora osloboditi jer je u pitanju politički progon – navodi naš izvor.

Takođe dodaje da je ovo i pokušaj diskreditacija cele Antićeve porodice, a ne samo njega kao sindikalca.

– Njegov otac je visoki oficir vojske Srbije, deda bio iz rata oficir, brat bio pripadnik 63 padobranske i 1999. godine učestvovao u ratu na Košarama. Majka sa Novicom izdala knjigu Jasenovac milo selo moje, porodica stradalnika u Jasenovcu. Pa zar takvi ljudi mogu da budu izdajnici – pita naš izvor.

Podsetimo, Politiko piše da ruski obaveštajci koriste srpskog “agenta od uticaja” Novicu Antića za infiltriranje u institucije EU i širenje prokremljskih priča o invaziji na Ukrajinu.

Još u oktobru 2023, srpski državljanin Novica Antić – aktivni „agent uticaja“ koji je svesno blisko sarađivao sa ruskom bezbednosnom agencijom, prema dokumentima – održao je sastanke sa evropskim zvaničnicima u Briselu, a posebno sa poslanicima Evropskog parlamenta, piše Poltiko.

Među tim poslanicima EP bili su nemačka poslanica Zelenih Viola fon Kramon-Taubadel, poslanica italijanskih socijalista i demokrata Alesandra Moreti i Vladimir Bilčik, slovački član Grupe konzervativne Evropske narodne partije, navodi se u saopštenju za štampu i fotografiji koju je Politiko video.

U obaveštajnom brifingu nema ničega što bi sugerisalo da su Moreti, Bilčik i fon Kramon-Taubadel znali za Antićeve veze sa FSB-om kada su se sreli sa njim.

Moreti, Bilčik i fon Kramon-Taubadel nisu odgovorili na zahtev portala Politiko za komentar.

Antić, predsednik Srpskog vojnog sindikata, sastao se i sa predstavnicima sindikata EUROMIL i EPSU, koji predstavljaju pripadnike oružanih snaga i službenike javnih službi u Evropskoj uniji.

U trenutku objavljivanja, Politiko nije dobio odgovor od EUROMIL-a ili EPSU-a o sastanku sa Antićem.

Prema brifingu zapadnih obaveštajnih službi, za koji Politiko tvrdi da je imao uvid, Antić je aktivan „agent uticaja“ za rusku Federalnu službu bezbednosti, poznatu kao FSB.

Izvor Danasa negira navode briselskog portala da je Antić radio kao „agent uticaja“ za rusku službu bezbednosti, dodajući da se jeste sastajao sa ruskim vojnim veteranima kao vojnik i sindikalac, o čemu postoje javni dokazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari