Oglasila se Viola fon Kramon o sastanku sa Novicom Antićem 1Printsrkin Stream EP

Evropski parlament mora da oprezan kada je reč o pokušajima da se kompromituje naš rad, i da uzvrati na pretnje izazvane ruskim zlonamernim uticajem, napisala je Viola fon Kramon, poslanica EP i izvestiteljka za Kosovo, na platformi Iks, reagujući na navode briselskog portala da se sastala sa uhapšenim sindikalcem Novicom Antićem, koji navodno radi za ruske službe.

Viola fon Kramon je objavila svoje saopštenje, odnosno fotografiju saopštenja.

U saopštenju navodi da nije znala da je Novica Antić iz Vojnog sindikata Srbija, sa kojim se sastala u Briselu, povezan sa ruskom obaveštajnom službom FSB.

Dodala je da je sa Antićem na sastanku razgovarala isključivo o sindikatu. Navela je da je 8. oktobra 2023. godine od Evropske federacije sindikata javnih službi, koja predstavlja više od osam miliona radnika u evropskim javnim službama, dobila zahtev da se sastane sa predstavnicima Vojnog sindikata Srbije.

„Sastanak se isključivo bavio pritiscima na Vojni sindikat Srbije i njegovog lidera, gospodina Antića, koji nam je izneo detalje o pravnim postupcima u toku, koje je pokrenulo Ministarstvo odbrane Srbije“, tvrdi Fon Kramonova.

Ni u jednom trenutku, kako je rekla, nije mogla da zna da je Antić ili bilo koji drugi predstavnik na tom sastanku povezan ili je bio povezan sa FSB ili ruskom državom.

Fon Kramon ističe i da se redovno sastaje sa jednim brojem srpskih političkih, medijskih, civilnih, sindikalnih i drugih predstavnika i istakla da ti sastanci nude „neprocenjiv uvid i mogućnost da se u potpunosti razumeju dešavanja u Srbiji“.

Podsetimo, portal Politiko iz Brisela, objavio je početkom nedelje da ruski obaveštajci navodno koriste srpskog agenta za infiltriranje u institucije EU i širenje „prokremaljskih teza“ o sukobu u Ukrajini.

Novica Antić, nedavno je uhapšen zbog sumnje da je proneverio novac Vojnog sindikata, aktivni je „agent uticaja“ koji je svesno i blisko sarađivao sa ruskom Federalne službe bezbednosti (FSB), imao je sastanke u Briselu sa poslanicima Evropskog parlamenta, navodno piše u dokumentima zapadnih obaveštajnih službi u koje je Politiko imao uvid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari