Darko Šarić, najtraženiji narko-bos, krije se u Južnoj Africi gde ima zaštitu lokalnih šefova podzemlja, piše južnoafrički list „Dejli vojs“. Kako tvrdi izvor tog lista blizak kriminalnom miljeu, pod pseudonimom „Ujka Sem“, Darko Šarić u ovoj državi živi pod drugim imenom u kojoj mu lokalni kriminalci, koristeći usluge korumpiranih policajaca, pomažu da ne bude uhvaćen.


– On slobodno živi u Johanesburgu u provinciji Guateng, sa lažnim identitetom, bukvalno pred nosem južnoafričkih vlasti. Njemu svesrdno pomažu lokalni narko-bosovi – tvrdi izvor tog lista. On je rekao da više nema šta da izgubi i da oseća potrebu da javnost upozna sa time da mafija vodi Južnoafričku Republiku uz pomoć korumpiranih policajaca i političara, dodavši da oni imaju surove ubice koji će likvidirati svakoga ko im stane na put.

Klupko saradnje lokalnog podzemlja i međunarodnog kriminalnog miljea rasplelo se nakon što je marta prošle godine ubijen Siril Bika, šef južnoafričkog podzemlja. U pucnjavi je tada ranjen i Dobrosav Gavrić, osuđen u Srbiji za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, a koji je u Južnoj Africi sarađivao sa Bikom. Kako tvrde južnoafrički mediji, Gavrić je u ovoj zemlji poslovao pod zaštitom lokalnog podzemlja i bande „seksi dečaci“.

Šarić i Gavrić dovode se i u vezu sa Radovanom Krejčirom (42), češkim biznismenom i međunarodnim prevarantom koji je takođe ispitivan u vezi sa ubistvom Sirila Bike. Kako pišu južnoafrički listovi Krejčir je sa Gavrićem i Šarićem bio prijatelj, ali se zbog jednog poslovnog aranžmana posvađao sa Bikom. Tokom istrage ubistva policija je u njegovoj kući našla listu za odstrel sa imenom Sirila Bike na njoj. Međutim, advokati Dobrosava Gavrića nedavno su podneli pisanu izjavu svog klijenta u kojoj on negira učešće u ubistvu Bike, tvrdeći da mu je prijatelj i da će se rado odazvati na pozive suda da svedoči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari