Mohamed Aval Isah, internacionalac iz Gane koji je pre godinu dana stigao u Crvenu zvezdu, jedan je od nezamenjivih „šrafova“ na sredini terena u mašineriji Vladimira Petrovića.

U razgovoru za Danas, Isah ističe da se nada povratku domaćih trofeja na Marakanu, ali i da bi bio veoma srećan ukoliko bi dobio poziv za nastup u dresu svoje reprezentacije.

Tokom priprema u Beogradu, isticali ste da vam teško padaju niske temperature. Kako podnosite uslove za rad u Antaliji?

– Iako su nas ovde dočekali vetar i kiša, dosta je bolje po pitanju vremenskih uslova. Sada čak ima i sunčanih intervala. Tereni su zaista sjajni, što nam omogućava kvalitetan rad. U Beogradu smo, takođe, odlično radili na veštačkoj podlozi, ali je bilo dosta hladno – istakao je Isah.

Da li se primećuje poboljšanje forme cele ekipe kako se približava nastavak Superlige?

– Naravno da ima još dosta mesta za nadogradnju, ali smo iz dana u dan sve bliži postavljenom cilju, a to je da potpuno spremni dočekamo početak drugog dela šampionata. Radimo naporno, ali se ne žalimo, jer verujemo da će nam se taj rad tokom proleća vratiti u vidu dobrih rezultata.

Dobre igre u Zvezdinom dresu najbolja su preporuka za poziv u nacionalni tim Gane. Koliko je takav scenario blizu realizacije?

– Čuo sam se jednom prilikom sa selektorom Milovanom Rajevcem, koji mi je rekao da prati moje igre i poželeo da nastavim u istom ritmu. Kada bi dobio poziv da debitujem u seniorskoj reprezentaciji svoje zemlje, mojoj sreći ne bi bilo kraja.

Možete li prognozirati rezultat meča između Gane i Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu?

– Za mene je najbolje da bude nerešeno pošto mi je, kroz igranje za Crvenu zvezdu i njene navijače, Srbija prirasla za srce. Očekujem kvalitetan meč jer imate dobar tim, a Gana je na Kupu afričkih nacija potvrdila da ima kvalitet, tako da nisam iznenađen drugom pozicijom na kraju takmičenja. Ko god da trijumfuje u Južnoj Africi, osećaću se kao pobednik – zaključio je Aval Isah.

 

Novajlije su kvalitetne

Zadnji vezni u crveno-belom dresu smatra da zimska pojačanja mogu podići nivo Zvezdine igre.

– Svi momci koji su došli tokom zime su kvalitetni fudbaleri. Nadam se da će pružati dobre partije i kada počnu takmičarske utakmice. Ne želimo da obećamo trofeje, ali ćemo, sigurno, dati maksimum na svakom meču ne bi li zadovoljili armiju navijača koji su uvek uz nas – istakao je Isah.

Zvezda danas sa Hirošimom

Fudbaleri Crvene zvezde igraju danas od 17.30 po lokalnom vremenu drugi prijateljski meč u Antaliji, a rival će biti ekipa japanske Hirošime. Utakmica je bila planirana za juče, ali je pomerena dan unapred zbog velikog nevremena koje je zahvatilo ovaj deo Turske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari