Simboličnim sađenjem sadnice bora premijer Ivica Dačić i predsednik Opštine Surdulica Novica Tončev prekjuče su na Vlasinskom jezeru označili početak projekta izgradnje „Zona grada“ na dvanaest hektara, u čijem ambijentu tokom maja sledeće godine treba da počne snimanje filma „Vrati se, Zone“ u režiji Juga Radivojevića.


– Nadam se da će projekat biti realizovan pre svega na dobrobit promocije turističkih potencijala ovog područja. Vidim da postoji dobra saradnja između producentske ekipe i predsednika surduličke opštine i hvala im što oni ne traže od Vlade novac za realizaciju ovog filma – rekao je premijer Dačić.

Filmski projekat „Vrati se, Zone“ predstavlja nastavak popularnog filma „Zona Zamfirova“ iz 2002. godine, koji je snimljen po delu Stevana Sremca u režiji Zdravka Šotre i koji je videlo 1,5 miliona gledalaca. Kako je potvrđeno za Danas, projekat je definitivno napustio reditelj Zdravko Šotra. Filma se radi po scenariju Ivane i Miroslava Mitića, a po motivima knjige „Zona Zamfirova – šta je bilo posle“, koju je pod pseudonimom Stevan Sremac napisala Dušica Milanović Marika. Prema rečima reditelja Juga Radivojevića, veći deo glumaca iz prvog dela filma igraće i u drugom, ali su pregovori sa glavnim protagonistima Katarinom Radivojević, Vojinom Ćetkovićem i Draganom Nikolićem u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari